Kevään hittisovellus Teams sai uusia herkkuja – nämä tulevat myös ilmaiseen versioon - Digitoday - Ilta-Sanomat

Kevään hittisovellus Teams sai uusia herkkuja – nämä tulevat myös ilmaiseen versioon

Microsoft julkaisi useita uudistuksia Teams-kokousohjelmistoonsa.

Tulossa on muun muassa Reflect-laajennus, jolla voi kysyä esimerkiksi työntekijöiden tai opiskelijoiden jaksamisesta kyselyn muodossa. Kyselyn tulokset voi julkaista haluttaessa nimettömästi.­

10.7. 15:43

Microsoft tuo koronapandemian myötä suosiotaan hurjasti kasvattaneeseen Teams-kokousohjelmistoonsa lukuisia uusia toimintoja, joiden tavoitteena on tehdä etävuorovaikutuksesta luontevampaa.

Uusiin toimintoihin lukeutuvat muun muassa seuraavat:

  • Together-tila asettaa tekoälyn avulla osallistujat jaettuun taustakuvaan ja luo vaikutelman, että osallistujat ovat keskenään samassa tilassa. Teams sai jo aikaisemmin mahdollisuuden vaihtaa käyttäjän omaa taustakuvaa vaikkapa Minecraft-maailmaan.

Lue lisää: Teams sai hilpeän uudistuksen, josta on todellista iloa etätyöläiselle

  • Dynaaminen näkymä antaa käyttäjälle enemmän mahdollisuuksia hallita sitä, miten jaettu sisältö ja muut osallistujat näkyvät ruudulla. Tulossa olevassa Large Gallery View -näkymässä videokokoukseen osallistuja voi nähdä enintään 49 osallistujan videokuvan samanaikaisesti.

Laajan gallerianäkymän avulla osallistuja voi nähdä enintään 49 osallistujan videokuvan samanaikaisesti.­

  • Reaktioiden jakaminen on toiminto, jonka on määrä helpottaa muiden osallistujien eleiden ja reaktioiden huomaamista. Se ei välttämättä ole aina helppoa esimerkiksi suttuisen videokuvan vuoksi. Toiminnon avulla yleisö voi jakaa reaktionsa tai mielipiteensä käyttämällä emojeita, jotka näkyvät kaikille osallistujille. On nähtävissä, että niiden ylenpalttinen käyttö voi kuitenkin herättää osallistujissa myös vastustusta.

  • Puhekuplat-toiminto puolestaan mahdollistaa chatissa kirjoitettujen viestien esittämisen puhekuplassa kaikkien osallistujien ruudulla kokouksen aikana ilman että chat-näkymää tarvitsee avata.

  • Luvassa on myös tuhannen osallistujan kokoukset. Tuhannen aktiivisen osallistujan rajan täytyttyä kokouksiin voi osallistua myös katselijan roolissa, jolloin kokouksessa voi olla enintään 20 000 osallistujaa.

Teamsin Whiteboard, eli virtuaalinen tussitaulu, saa uusia visuaalisia työkaluja, kuten muistilaput, käsinkirjoitus- ja piirtämistoiminnon sekä vedä ja pudota -toiminnon. Näiden myötä käyttöön ei enää tarvita kosketusnäyttöä tai Surface Hub -laitetta.­

  • Saataville tulevat myös videosuodattimet, jotka ovat tuttuja valokuvauksesta ja sosiaalisesta mediasta. Suodattimilla voi esimerkiksi säätää valaistusta ja pehmentää videokuvan terävyyttä ennen kokouksen alkamista.

Toiminnot tulevat vaihtelevasti käyttöön lähitulevaisuudessa. Microsoft vahvisti IS Digitodaylle, että kaikki uudet toiminnot tulevat Teamsin kaikkiin versioihin. Siis myös Teamsin maksuttoman version käyttäjille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?