Elisa: Sähköpotkulauta on kesän hittituote - Digitoday - Ilta-Sanomat

Elisa paljasti kesän hittituotteen

Suomalaiset ostavat nyt sähköpotkulautoja.

Julkaistu: 1.7. 7:00

Televisioiden myynti on vahvassa kasvussa, mutta Elisa poimii kokonaan toisen tuoteryhmän kesän hitiksi.

Sähköpotkulauta on osoittautunut Elisan kesän hittituotteeksi. Näiden päällä seisottavien kulkuvälineiden myynti on tiedotteen mukaan ylittänyt Elisan odotukset sen jälkeen, kun ensimmäiset laudat otettiin keväällä myyntiin kokeiluhengessä.

Elisa ei ole ensimmäinen kauppias, joka nimeää sähköpotkulaudat hittituotteeksi. Aiemmin niin tekivät myös Gigantti ja Verkkokauppa.com, joiden mukaan sähköpotkulauta on ollut tämän vuoden hitti.

– Niiden myynti on ollut todella isoa tänä keväänä. Ihmiset ehkä välttelevät julkisia kulkuvälineitä. Toki voi olla, että niiden myynti olisi noussut muutenkin, Gigantin myyntijohtaja Niko Sandström sanoi aiemmin kesäkuussa.

Elisa arvioi lautojen menekin liittyvän aurinkoiseen säähän ja myös yhteiskunnan asteittaiseen avautumiseen. Sähköpotkulauta antaa keinon liikkua ulkona turvavälejä noudattaen. Myydyin yksittäinen sähköpotkulauta on paremmin älypuhelimistaan tunnetun Xiaomin Mi M365.

Ostajan kannattaa kuitenkin huomioida sähköpotkulautoihin liittyvät turvallisuushuolet ja liikennesäännöt. Niillä on ajettu useita onnettomuuksia, ja laudoilla ei saa ajaa esimerkiksi jalkakäytävillä.

Elisan kysytyimpiä kuluttajaelektroniikan tuotteita ovat olleet kevään ja kesän aikana puhelinten ja älykellojen ohella televisiot ja tietokoneet, joita on hankittu opiskelun ja työnteon lisäksi viihtymiseen.

– Huhti-toukokuussa Elisan televisioiden myynti kasvoi räjähdysmäisesti ‒ kasvua oli tuplasti viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Elisan tietokonemyynti puolestaan kasvoi kevään aikana 50 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, kertoo Elisan henkilöasiakkaiden laiteliiketoimintajohtaja Ville Valkama tiedotteessa.

Koteihin hankitaan nyt erityisesti älytelevisioita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?