Duolingo lisäsi suomen, kaikkein kaivatuin kieli - Digitoday - Ilta-Sanomat

”Kaikkien aikojen toivotuin kieli” – suomi tuli satojen miljoonien käyttämään opetussovellukseen

Huippusuositussa Duolingossa voi nyt opiskella myös suomea.

Julkaistu: 29.6. 7:00

Kielenopetusohjelma Duolingo toteutti vihdoin monen käyttäjän hartaan toiveen.

Noin 300 miljoonan käyttäjän kielenopetusohjelma Duolingo tarjoaa nyt kurssia suomen opiskelemiseksi.

Suomen lisäyksestä keskustellaan Duolingon foorumilla. Suomen-kurssin voi löytää myös Duolingon selainversiosta lataamatta sovellusta puhelimeen.

Asiasta kirjoitti ensimmäisenä Yle.

Suomi on Duolingon mukaan ollut kaikkein toivotuin kieli koskaan. Odotus on ollut pitkä, sillä pyyntöjä suomen lisäämiseksi löytyy foorumilta vuosien takaa.

Duolingon tapa opettaa kieliä on pelimäinen ja etapeittain palkitseva. Kehittäjien mukaan suomen oppijat muodostavat ”hauskan, innokkaan, vallattoman ja meemejä rakastavan yhteisön”, jota yhdistää rakkaus eksoottiseen ja äärimmäisen erilaiseen kieleen.

Suomea voi toistaiseksi opiskella vain englanniksi. Tämä tarkoittaa, että lähtökieleksi on valittava englanti, jotta suomen kurssin saa käyntiin.

Tässä tehtävässä pitää rakentaa suomenkielinen lause uudestaan englanniksi oikeat sanat valiten.

Suomella oli kirjoitushetkellä 6000 aktiivista oppijaa. Suomi oli yhä selvästi vähiten suosittu kieli oppijoiden keskuudessa. Toiseksi vähiten suositulla kielellä navajolla oli 287 000 oppijaa. Jopa Star Trekistä tutulla klingonilla oli yli 300 000 oppijaa. Suomen-kurssi on toistaiseksi betatestissä, eli se ei välttämättä vastaa laadultaan vielä palvelussa pidempään olleita kieliä.

Suurta suosiota nauttiva Duolingo joutui viime vuonna tietosuojajupakan keskelle, kun sen Android-sovelluksen havaittiin välittävän käyttäjätietoja Facebookille. Duolingo oli yksi kymmenistä sovelluksista, joiden arvioitiin näin tekevän.

Duolingo vastasi poistamalla sovelluksestaan kytköksen Facebookiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?