Samsungin tietokoneet palaavat kauppaan Suomessa – tätä on luvassa

Samsung aloittaa Suomessa kolmella mallilla monen vuoden tauon jälkeen.

Tabletin ja pc:n yhdistävä Galaxy Book Flex on niin sanottu 2-in-1-laite. Se kilpailee muun muassa Microsoft Surfacen kanssa.

12.6.2020 15:58

Eteläkorealainen elektroniikkavalmistaja ja Suomen puhelinmyynnin markkinajohtaja Samsung tuo tietokoneensa takaisin myyntiin Suomeen ja muille pohjoismaisille markkinoille.

Samsungin kannettavien tietokoneiden myynti alkaa Suomessa kesäkuun lopussa. Yhtiö veti kannettavat tietokoneensa pois Euroopasta vuonna 2014.

– Seitsemän vuotta sitten ajattelimme, kuten moni muukin, että tabletit ovat korvaamassa tietokoneet. Sittemmin kannettavien tietokoneiden kysyntä on säilynyt korkealla tasolla, mutta tuoteryhmälle asetetut odotukset ovat kasvaneet kohti entistä mobiilimpaa elämäntyyliä, sanoo Samsungin Pohjoismaiden kytkettyjen laitteiden myyntijohtaja Fredrik Pantzar.

Pantzar vakuutteli Samsungin palaavan oikeaan aikaan. Hänen mukaansa pc-markkina on mennyt Samsungia suosivaan suuntaan. Vallitsevat markkinatrendit, eli ohuet ja kevyet tietokoneet sekä taittuvat 2-in-1-laitteet, kuuluvat Samsungin vahvuuksiin, ja yhtiö ammentaa laitteisiin puhelinosaamisestaan. Lisäksi suosiossa oleva lisääntynyt etätyö, langattomuus ja joustava vaihtelu laitteiden välillä istuvat yhtiön suunnitelmiin hyvin.

Samsungin kehuma yhteiskäyttö puhelinten kanssa näkyy esimerkiksi mahdollisuutena ladata puhelinta langattomasti asettamalla se tietokoneen päälle sekä sovelluksella, jossa pääsee käyttämään puhelimen sisältöjä tietokoneella.

Jälkimmäisessä on kyseessä laajempi trendi, sillä esimerkiksi Windows 10:ssä on Oma puhelin -sovellus, minkä lisäksi myös Huawein uusia puhelimia ja tietokoneita voi käyttää tiiviisti yhdessä.

Samsung aloittaa Suomessa kolmella tietokonemallilla. Ensimmäinen on Galaxy Book Flex -niminen 2-in-1 hybridi tabletin ja pc:n välillä. Laitteen saranointi mahdollistaa näppäimistön kääntämisen 360 astetta ja sille luvataan 20 tuntia akkukestoa. Hintaa sillä on 2049 euroa.

Galaxy Book Ion

Toinen laite on kevyeksi teholaitteeksi suunniteltu Galaxy Book Ion. Mallista riippuen se painaa joko vajaan kilon tai hieman alle 1,2 kiloa. Sen hinnat vaihtelevat 1599–1999 euron välillä.

Galaxy Book S

Kolmas on ohueksi tehty kosketusnäytöllinen Galaxy Book S. Ilman tuulettimia toteutetun pc:n hinta on 1299 euroa.

Kaikki Samsungin laitteet perustuvat Intelin prosessoreihin. Yhtiö oli varsin vaitonainen liittyen arm-suorittimella varustettuihin malleihin tai Googlen määritysten mukaisten Chromebookien tekemisen mahdollisuuteen.

Pantzar sanoo julkistuksen keskittyvän premium-luokan kannettaviin tietokoneisiin, mutta valikoimaa on määrä laajentaa myöhemmin. Samsungin on tarkoitus ottaa paikka sekä yritys- että kuluttajalaitteissa.

Esimerkiksi pelikoneita ei ole nyt luvassa, vaikka niitä myydäänkin joissain osissa maailmaa. Pantzar vihjaa Samsungin uskovan pelaamisen suhteen 5g:hen ja pilvessä pyöritettäviin peleihin, joten kannettavat tietokoneet soveltuvat tähän hyvin.

Aiemmin hylätyille markkinoille paluu ei ole aivan yksinkertainen seikka. Samsungin on aloitettava nollan prosentin markkinaosuudesta, ja rakennettava laitteiden jälleenmyyntikanavat, sekä huolto- ja tukitoiminnot uudelleen sekä tehtävä kallis markkinointikampanja. Ainakin Gigantti on ilmoittanut aloittavansa Samsung-pc:iden myynnin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?