Microsoft ratkoo Windows 10:n May 2020 Updaten aiheuttamia ongelmia - Digitoday - Ilta-Sanomat

Varovasti Windows 10:n suurpäivityksen kanssa – tämä kaikki voi mennä pieleen

Microsoft tietää useista ongelmista uuden Windows-päivityksen kanssa. Onneksi yhtiö osaa myös estää niitä.

Uusi Windows-päivitys ei ole vielä saatavilla kaikille.­

2.6. 15:44

Microsoft julkaisi viime viikolla Windows 10:n suurpäivityksen May 2020 Updaten, eli version 2004. Sitä tarjotaan aluksi rajoitetusti vain niille, jotka päivitystä erikseen etsivät. Nyt muutaman päivän jälkeen Microsoftilla on jo tiedossaan useita päivityksen aiheuttamia ongelmia. Niitä listataan Microsoftin tukisivulla ja niistä uutisoi muun muassa The Verge.

  • Yksi ongelma koskee muun muassa Surface Pro 7- ja Surface Laptop 3-tietokoneita, jotka kärsivät yllättävistä virheistä tai uudelleenkäynnistyksistä päivityksen kanssa.

  • Toinen ongelma estää näytön vaihtuvan virkistystaajuuden toimimisen oikein Intelin iGPU-grafiikkasirua käyttävissä koneissa. Tämä aiheuttaa ongelmia joillekin pelaajille.

  • Peleihin ja muihin sovelluksiin liittyy myös ongelma hiiren toimimattomuudesta, kun käytössä on GameInput Redistributable -ohjelmisto.

  • Neljäs ongelma liittyy bluetooth-yhteyteen, mikä on hieman ironista, koska May 2020 Updaten yksi tärkeimmistä uudistuksista on juurikin bluetoothin käytön helpottaminen. Päivityksen takia joissakin koneissa on esiintynyt ongelmia kytkeä niihin useampi kuin yksi bluetooth-laite.

  • Conexantin ääniajureissa on havaittu kaksi eri ongelmaa.

  • Joissakin sovelluksissa on puolestaan esiintynyt ongelmia tekstin syötössä.

  • Microsoft on myös tietoinen Thunderbolt-liitäntää käyttävien telakoiden vaikeuksista, jotka voivat näkyä virheilmoituksena ”sinisen kuolemanruudun” kanssa.

  • Kuolemanruutua aiheuttavat myös Nvidian vanhemmat näyttöajurit.

  • Päivitys saattaa myös estyä tai estää Windowsin käynnistymisen, jos tietokoneessa on tietty versio aksfridge.sys- tai aksdf.sys-tiedostoista.

Kaiken kaikkiaan Microsoftilla oli tiistaina iltapäivällä avoimena kymmenen ongelmaa, joista yhdeksän on sellaisia joiden takia Microsoft on toistaiseksi estänyt päivityksen lataamisen siitä kärsiville koneille.

Microsoft myös suosittaa mahdollisten ongelmien piirissä oleville käyttäjille, että he eivät yrittäisi asentaa päivitystä käsipelillä Windows Updatessa.

Microsoft on tehostanut ongelmien havainnointia ja rajoittanut suurpäivitysten saatavuutta sen jälkeen, kun jotkut aiemmat päivitykset aiheuttivat erityisen vakavia ongelmia useille käyttäjille.

Alkuvaiheessa May 2020 Update on saatavilla vain rajatuille Windows 10:n versioille ja vain osalle niitä käyttäviä tietokoneita. Jos käyttäjä oikeasti haluaa, hän voi yrittää ladata päivitystä Windows Update -työkalun kautta.

IS Digitoday suosittaa, ettei päivitystä varmuuden vuoksi asennettaisi nyt alkuvaiheessa, vaikka sille ei olisikaan mitään Microsoftin estoa. Toimituksen testikoneeseen päivitystä ei vielä tarjottu tiistaina iltapäivällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?