Nyt Mark Zuckerbergilla on todellinen ongelma Trump-viestien kanssa – Facebookin työntekijät marssivat ulos - Digitoday - Ilta-Sanomat

Nyt Mark Zuckerbergilla on todellinen ongelma Trump-viestien kanssa – Facebookin työntekijät marssivat ulos

Facebookin pääkonttori Kalifornian Menlo Parkissa on tyhjillään koronaetätöiden vuoksi, mutta moni työntekijä jätti etätyöpisteensä protestina yhtiön sallivasta linjasta Donald Trumpia vastaan.

Julkaistu: 2.6. 12:22

Toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on tehnyt useista yhtiönsä työntekijöistä vastustajiaan, The New York Times kertoo.

Facebookin perustajan ja toimitusjohtajan Mark Zuckerbergin linjaus hyväksyä presidentti Donald Trumpin väkivallalla uhkailevat viestit herättää vastustusta myös Facebookin sisällä, The New York Times kertoo. Osa yhtiön työntekijöistä piti maanantaina virtuaalisen ulosmarssin.

Ulosmarssi oli virtuaalinen, koska työntekijät ovat koronapandemian vuoksi etätöissä kotonaan. Käytännössä he laittoivat digitaalisiin profiileihinsa ja sähköposteihinsa automaattisen poissaoloviestin, jossa he kertoivat protestiin osallistumisesta.

Taustalla on Trumpin äskettäinen viesti, jossa hän käytännössä uhkasi määrätä armeijan ampumaan omia kansalaisiaan Minnesotan levottomuuksien rauhoittamiseksi. Presidentti totesi armeijan olevan valmis väliintuloon, ja ”kun ryöstely alkaa, alkaa myös [sotilaiden tekemä] ammunta”.

Zuckerberg joutui perustelemaan, miksi Facebook ei puutu tällaisiin viesteihin toisin kuin kilpaileva Twitter. Zuckerberg sanoi perjantaina, että päätös viestin sallimiseksi oli vaikea, mutta viime kädessä hänen tehtävänään on sananvapauden ylläpitäminen. Hänen mukaansa viesti jätettiin paikalleen, ”historiallisten viittausten ja sen varoittavan luonteen vuoksi”.

Moni Facebookin sisälläkin on kuitenkin huomauttanut, että vihapuhetta ei pitäisi sallia sananvapauden nimissä.

Mikäli protestin osallistujat lasketaan todella sadoissa, he eivät välttämättä edusta kovin suurta osaa Facebookin noin 48 000 työntekijästä. Toisaalta NYT huomauttaa, että protestiryhmä on vain yksi useasta Facebookin sisäisestä työntekijäryppäästä, jotka haluavat yhtiönsä suhtautuvan ankarammin Trumpin viesteihin. Yhtiön sisällä kiertää esimerkiksi useita vetoomuksia, ja eri työntekijät ovat uhanneet eroavansa yhtiöstä. Useat ovat kirjoittaneet tyytymättömyydestään Twitterissä ja muualla sosiaalisessa mediassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?