Google lisää Gmailiin uuden valikon, josta asetuksia voi muuttaa nopeammin - Digitoday - Ilta-Sanomat

Gmailiin näkyvä muutos – vähentää klikkailua

Gmail saa uuden valikon, josta hyödylliset asetukset löytyvät nopeammin.

Uusi pika-asetusvalikko ilmestyy ruudun oikeaan reunaan vanhaa asetusnappia painamalla. Se ilmestyy käyttäjien postilaatikoihin kesäkuussa.­

31.5. 16:00

Google kertoo lisäävänsä Gmail-sähköpostipalvelunsa selainversioon uuden sivuvalikon. Ruudun oikeaan reunaan nykyistä hammasratasta painamalla ilmestyvä valikko sisältää pikavalinnat asetusten, asettelun ja teemojen vaihtamiseen lennossa.

Kun käyttäjä valitsee pikavalikossa esimerkiksi erilaisen viestien esitystavan, muutos on välitön. Tällä tavalla eri vaihtoehtoja voi vertailla nopeasti parhaan yhdistelmän löytämiseksi. Valikossa voi säätää muun muassa, miten tiheästi viestit esitetään, valita jonkin taustakuvan Gmailiin perusnäkymän piristämiseksi tai määrätä tärkeiksi merkityt tai lukemattomat viestit näkymään aina päällimmäisenä.

Kyse ei sinänsä ole uusista asetuksista. Pikavalikko vain esittää helpommin samat valinnat, jotka sijaitsevat jo nyt Gmailin varsinaisessa asetusvalikossa. Siihen säilyy pääsy myös uuden valikon ilmestymisen jälkeen.

– Teemme näistä valinnoista helpompia löytää ja päästämme sinut kokeilemaan niitä reaaliajassa, eli postilaatikkosi päivittyy välittömästi esittämään, mitä asetus tekee, Google kiteyttää blogissaan.

Uusi valikko tulee kaikkien Gmail-käyttäjien saataville. Tavalliset henkilökohtaisen postilaatikon omistajat alkavat saada valikon 22. kesäkuuta alkaen ja viimeistään 15 päivää sen jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?