Netflix sulkee käyttämättömät tilit - Digitoday - Ilta-Sanomat

Hyväntekeväisyyttä vai mainostemppu? Netflix sulkee käyttäjien tilejä

Netflix aikoo sulkea käyttämättömiä tilejä.

Julkaistu: 24.5. 7:00

Netflix sulkee käyttämättömät tilit ja perustelee sitä käyttäjiensä rahojen säästämisellä.

Yhdysvaltalainen suoratoistopalvelu Netflix kertoo sulkevansa joidenkin käyttäjiensä tilit piakkoin. Kyse on käyttäjistä, jotka eivät ole katsoneet Netflixissä mitään vuoteen tilin perustamisesta lukien ja niistä käyttäjistä, jotka lopettivat katsomisen yli kaksi vuotta sitten.

Blogikirjoituksen mukaan Netflix alkaa esittää näille käyttäjille ilmoituksia, joissa heitä pyydetään vahvistamaan tilauksensa pitäminen. Ilmoituksia lähetetään sähköpostitse ja sovelluksen sisällä tästä viikosta lukien.

– Jos he eivät vahvista haluavansa jatkaa tilaamista, peruutamme heidän tilauksensa automaattisesti, sanoo Netflixin tuoteinnovaatiojohtaja Eddy Wu blogissa.

Wu ei antanut takarajaa, jolloin käyttämättömät tilit poistetaan. Jos käyttäjä palaa takaisin 10 kuukauden sisällä tilin sulkemisesta, hänen suosikkinsa, profiilinsa, katselutottumuksensa ja tilin tiedot ovat yhä ennallaan.

– Nämä toimettomat tilit edustavat alle puolta prosenttia koko jäsenkunnastamme, vain muutamia satoja tuhansia, ja ne on jo otettu huomioon talousohjeistuksessamme, Wu jatkaa.

Netflixin halvin tilaus maksaa 7,99 euroa kuukaudessa. Esimerkiksi 100 000 tällaista käyttäjää maksaisi siis Netflixistä vuodessa noin 10 miljoonaa euroa.

Netflixille tilien sulkeminen ei kuitenkaan liene iso taloudellinen vahinko ja samalla yhtiö voi saada myönteistä julkisuutta, kun se auttaa joitakin käyttäjiään säästämään rahaa koronapandemian myötä hankaliksi muuttuneina aikoina.

– Netflixissä viimeinen asia, mitä haluamme, on ihmisten maksavan jostain jota he eivät käytä, Wu perustelee.

On epäselvää, miksi Netflix näyttää näitä ilmoituksia myös sovelluksen sisällä. Jos käyttäjä näkee ne siellä, niin silloin tili tuskin on käyttämätön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?