Todellinen peliklassikko Civilization VI tuli ilmaiseksi Epic Games Storeen – ei kannata viivytellä - Digitoday - Ilta-Sanomat

Todellinen peliklassikko tarjolla ilmaiseksi – älä viivyttele

Civilization VI on ilmainen ensi torstaihin asti.

Rajalla on rauhatonta Civilization VI:ssa.

23.5.2020 7:00

Peliyhtiö Epicin latauspelikauppa Epic Games Store on nostanut profiiliaan jakamalla kovan luokan pelejä ilmaiseksi. Aiemmin pelit ovat olleet ehkä hieman pienempiä indie-helmiä, mutta viime viikolla kauppa pudotti todellisen pommin antamalla ilmaiseksi vankkumatonta suosiota nauttivan avoimen maailman toimintaseikkailu GTA V:n.

Kovat ilmaispelit eivät lopu tähän. Torstaina kauppaan tuli ilmaiseksi Civilization VI.

Peli on lunastettavissa ilmaiseksi torstaihin 28.5. kello 18:aan mennessä. Pelin saa pitää pysyvästi – ainakin niin pitkään, kun pelikauppa on pystyssä.

Vuonna 1991 alkunsa saanut Civilization-valtiosimulaattoripelisarja on klassikko, jos joku. Alun perin Sid Meierin kehittämässä pelissä luotsataan kansakuntaa läpi aikojen teknologian ja kulttuurin kehittämisen, löytöretkien, sodankäynnin ja diplomatian keinoin. Pelaaminen tapahtuu vuoropohjaisesti.

Pelisarjan uudet osat ovat tuoneet siihen lisää syvyyttä, mutta perusidea on pysynyt samana. Se kansakunta voittaa, joka kukistaa naapurinsa. Tämä voi tapahtua aseidenkalistelulla, käännyttämällä naapuri omaan uskontoon tai vaikka viemällä ensimmäisenä kansalaisensa tähtiin. Yhtä selkeää voittostrategiaa ei ole.

Peliarvostelussaan marraskuussa 2016 IS Digitoday sanoi Civ VI:sta seuraavaa:

”Pienine muutoksineenkin Civilization VI on kuin lapsuudesta tuttu ja lämminhenkinen karjalaismummo, jonka luona vieraillessa noudatetaan aina samaa kaavaa: ensin juodaan kahvit, jutustellaan kuulumiset ja sitten mummi kertoo evakkovuosistaan. Siitä huolimatta vierailtua tulee uudestaan ja uudestaan.

Tällä kertaa vierailussa on se ero, että pullan sijasta kahvipöydässä on tiikerikakkua.

Onko se siis hauskaa? Kyllä. Aikaa vievää? Todellakin.”

Peliä ei ole kovin usein alennuksissa nähty. Sen normaalihinta niin Epic Games Storessa kuin kilpailevassa Steamissa on noin 60 euroa.

Pelin ikäraja on 12 vuotta siinä olevan animoidun väkivallan vuoksi. Se on kuitenkin turvallista pelattavaa lastenkin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?