Hurja linjaus: Puolet Facebookin työntekijöistä jatkossa pysyvästi etätöihin - Digitoday - Ilta-Sanomat

Hurja linjaus: Puolet Facebookin työntekijöistä jatkossa pysyvästi etätöihin

Mark Zuckerbergin mukaan Facebookilla aiotaan siirtyä laajasti etätöihin.

Julkaistu: 22.5. 15:59

Mark Zuckerberg kertoo The Vergen haastattelussa Facebookin satsaavan tosissaan etätyöhön myös koronapandemian jälkeen.

Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg ennustaa etätyön yhtiössään lisääntyvän merkittävästi tulevina vuosina. Facebookilla on kaikkiaan yli 48 000 työntekijää eri puolilla maailmaa, ja kyseessä on toistaiseksi merkittävin yhtiö, joka linjaa voimakkaasti etätyön puolesta.

– Meidän täytyy tehdä tämä huomaavaisesti ja vastuullisesti, joten toteutamme tämän harkitusti. Mutta uskon, että seuraavan 5–10 vuoden – ehkä lähemmäs 10 kuin 5, mutta jossain siinä paikkeilla – olevan mahdollista saada noin puolet yrityksestä työskentelemään etänä pysyvästi, Zuckerberg ennustaa The Vergelle.

Zuckerberg odottaa lisääntyvän etätyön helpottavan uusien ihmisten palkkaamista, kun fyysisen läsnäolon vaatimus poistuu. Samalla ympäristö hyötyy vähentyvästä työmatkaliikenteestä. Etätyö voi myös tarkoittaa, että Facebookin työntekijät alkavat entistä enemmän käyttää yhtiön viestintätyökaluja ja kehittää niitä entistä nopeammin, koska muuten työt uhkaavat pysähtyä. Tämä voi hyödyttää työkalujen tavallisia käyttäjiä myöhemmin.

Nähtäväksi jää, auttaako tämä tehostunut sisäinen testaus havaitsemaan myös Facebookia alati riivaavat tietosuojaongelmat ennen kuin nekin lanseerataan palvelun miljardeille käyttäjille.

Ennen Facebookia laajasta siirtymisestä etätöihin ilmoitti muun muassa lyhytviestipalvelu Twitter. Sen perustaja ja toimitusjohtaja Jack Dorsey kertoi työntekijöille, että he voivat jatkaa etätöitä pysyvästi niin halutessaan.

Twitterin jälkeen Dorsey ilmoitti samanlaisesta käytännöstä toisessa johtamassaan yrityksessä, rahoituspalveluita tarjoavassa Squaressa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?