Jo toinen tuhansia ihmisiä työllistävä yhtiö mahdollistaa työntekijöilleen pysyvän etätöihin jäämisen - Digitoday - Ilta-Sanomat

Jo toinen tuhansia ihmisiä työllistävä yhtiö mahdollistaa työntekijöilleen pysyvän etätöihin jäämisen

Rahoituspalveluita tarjoavan Squaren palveluksessa oli vuoden 2019 lopulla nelisentuhatta työntekijää. Kuvituskuva.

Julkaistu: 20.5. 1:23

Twitter avasi pelin, Square jatkaa.

Koronapandemian on ennustettu aiheuttavan kauaskantoisia ja laajamittaisia muutoksia työntekoon kautta maailman kun yritykset huomaavat etätyöstä koituvat edut.

Yhdysvaltalainen pikaviestipalvelu Twitter toimi merkittävänä pelinavaajana viime viikolla, kun yhtiö kertoi, että se aikoo sallia työntekijöidensä jäävän etätöihin pysyvästi myös sitten kun koronaviruksen leviämisen estämiseksi asetettuja rajoitteita aletaan purkaa.

Yhtiön työntekijät voivat jatkaa halutessaan jatkaa joko etätöissä tai palata toimistoille pois lukien ne, joiden toimenkuvaan kuuluu esimerkiksi yhtiön toiminnan kannalta kriittinen palvelinten ylläpito.

Twitterin mukaan yhtiö ei ole avaamassa toimistojaan ennen syyskuuta joitakin harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta. Yhtiön palveluksessa työskentelee viitisen tuhatta henkilöä.

Pikaviestiyhtiön ilmoitus etätöiden laajamittaisesta mahdollistamisesta myös jatkossa ei jäänyt yksittäiseksi pelinavaukseksi. Nyt myös rahoituspalveluita tarjoava Square on kertonut mahdollistavansa pysyvän etätöihin jäämisen työntekijöilleen.

Asiasta uutisoi The Verge-sivusto, jonka mukaan Squaren toimitusjohtaja Jack Dorsey ilmoitti uudesta käytännöstä yhtiön työntekijöille maanantaina. Dorsey toimii myös Twitterin toimitusjohtajana.

– Haluamme työntekijöidemme pystyvän työskentelemään siellä, missä he kokevat itsensä luovimmiksi ja tehokkaimmiksi, Squaren tiedottaja kertoo The Vergelle.

– Jatkossa työntekijämme voivat työskennellä pysyvästi kotoa käsin, myös sitten kun toimistomme alkavat avautua. Viimeisten viikkojen aikana olemme oppineet paljon siitä, mitä ihmisten tehokas työskentely toimiston ulkopuolella vaatii.

Samoin kuin Twitterin tapauksessa, myös osa Squaren työntekijöistä joutuu palaamaan työpaikoilleen, halusivat he sitä tai eivät. Tällaisiin työntekijöihin lukeutuu muun muassa yrityksen turvallisuushenkilöstä.

Squaren palveluksessa on noin nelisentuhatta työntekijää.

Squaren siirtymisestä pysyvään etätyökäytäntöön kertoi ensin Iltalehti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?