Twitterin toimitusjohtaja Jack Dorsey antaa työntekijöiden pysyä kotona ikuisesti - Digitoday - Ilta-Sanomat

Somejätiltä hurja linjaus: Etätöihin saa jäädä pysyvästi

Twitterin työntekijät voivat jatkaa etätöitä niin pitkään kuin heitä huvittaa.

Julkaistu: 14.5. 20:15

Twitter näyttää esimerkkiä muille yrityksille ja antaa työntekijöidensä pysyä kotona jatkossakin.

Yhdysvaltalainen lyhytviestipalvelu Twitter tekee linjauksen, joka voi mullistaa työntekoa kautta linjan, jos muut seuraavat esimerkkiä. Twitterin toimitusjohtaja Jack Dorsey ilmoitti työntekijöille, että he voivat jatkaa etätöitä pysyvästi niin halutessaan, CNBC kirjoittaa.

Alun perin asiasta kertoi BuzzFeed News, jonka mukaan Dorsey lähetti asiasta sähköpostia työntekijöille tiistaina. Twitter on vahvistanut asian ja korostaa toimistojen olevan silti työntekijöiden käytettävissä tarvittaessa.

– Jos työntekijämme ovat roolissa ja tilanteessa, joka mahdollistaa töiden tekemisen kotoa käsin ja he haluavat tehdä niin ikuisesti, me mahdollistamme sen. Jos eivät, toimistomme ovat yhä lämpimiä ja ystävällisiä paikkoja joidenkin varotoimien kera, kun koemme palaamisen olevan turvallista, Twitter lausui muun muassa TechCrunchille.

Joidenkin työntekijöiden on kuitenkin palattava takaisin työpaikalle, jos kyse on esimerkiksi palvelinten ylläpidosta.

On ennustettu, että koronapandemia mullistaa työntekoa laajasti ympäri maailman yritysten huomatessa etätyön edut. Monessa tapauksessa työntekijöiden tuottavuus ei ole romahtanut, vaan on voinut käydä jopa päinvastoin. Samalla yritykset voivat säästää rahaa, jos niiden ei tarvitse sijoittaa työntekijöitään kalliisiin toimistotiloihin.

Twitter ei ole avaamassa toimistojaan ennen syyskuuta joitakin harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta. Yhtiössä työskentelee viitisen tuhatta henkeä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?