Lidlin verkkokauppa Suomessa sulkeutuu kuun vaihteessa

Yhtiö sanoo sulkevansa sportyfeel.fi-verkkokaupan suunnitelmansa mukaisesti. Jatkosta ei ole tietoa.

Lidlin verkkokaupassa myytiin muun muassa Lidl-lenkkareita. Ne myytiin loppuun myös verkkokaupassa. Kuvakaappaus sportyfeel.fi-kaupasta.

Lidl sulkee verkkokauppansa Suomessa. Verkko-osoitteessa sportyfeel.fi toimiva myymälä sulkeutuu touko–kesäkuun vaihteessa.

Kyseessä ei ole yleisverkkokauppa, vaan erityismyymälä, jossa on myyty urheilijoille ja kuntoilijoille suunnattuja tuotteita kuten lisäravinteita, superfoodia, pähkinöitä ja vitamiineja.

Kaupassa on myös testattu erilaisia tuotteita, palveluita ja kampanjoita. Esimerkiksi kohua herättäneet Lidl-lenkkarit olivat myynnissä myös verkkokaupassa, josta ne sai ostettua ilman altistumista koronavirukselle. Tämän lisäksi myynnissä on ollut elektroniikkaa, työkaluja ja lastentarvikkeita.

Verkkokauppa on toiminut puolentoista vuoden ajan. Lidl kertoo tiedotteessa keränneensä verkkokauppapilotilla kokemuksia ”tulevaisuuden verkkokauppamallien suunnitteluun”. Kaupan lopetus on etukäteen suunniteltu.

– Pilotilla halusimme selvittää kotimaisten asiakkaidemme käyttäytymistä verkossa. Olemme saaneet arvokasta tietoa verkkokaupan koko toimitusketjusta ja vaatimuksista. Nyt pohdimme, minkälaiset sähköisen kaupan mallit tukevat liiketoimintaamme parhaiten tulevaisuudessa, Lidlin kaupallinen johtaja Mikko Forsström sanoo tiedotteessa.

Verkkokaupassa on parhaillaan käynnissä loppuunmyynti. Suomen osalta Lidl ei ole tehnyt päätöksiä mahdollisesta ruoan tai käyttötavaroiden verkkokaupasta. Maailmalla käynnissä olevissa piloteissa yhtiö myy muun muassa matkoja.

Lidlin suurilla kilpailijoilla eli S- ja K-ryhmillä on verkkokaupat, joissa myydään muun muassa elintarvikkeita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?