Firefox 76 varoittaa vaarantuneista salasanoista, joita käyttäjä käyttää uudestaan - Digitoday - Ilta-Sanomat

Firefox päivittyi: Poistaa merkittävän vaaran salasanojen kanssa

Firefoxin Lockwise-salasanamanageri varoittaa nyt salasanojen kierrättämisestä.

Julkaistu: 7.5. 16:02

Firefox 76 vahtii entistä tarkemmin, mitä salasanoja käyttäjä valitsee eri verkkopalveluita varten.

Mozilla julkaisi Firefox-selaimestaan uuden version 76 Windowsille, Macille ja Linuxille, muun muassa Cnet kertoo. Mozillan mukaan yksi avainuudistus koskee vaarallisia salasanoja ja niiden uudelleenkäyttöä.

Jo viime syksynä Firefox alkoi varoittaa kirjautuneita käyttäjiä tietovuotojen yhteydessä vaarantuneista tunnuksista yhdessä kilpailevan Chromen kanssa.

Firefox 76 parantaa tätä Lockwise-työkalua hälyttämällä käyttäjää saman salasanan käytöstä muissa verkkopalveluissa. Varoitus kehottaa vaihtamaan salasanan, ja käyttäjälle kerrotaan, mitkä kaikki tilit käyttävät vaarantunutta salasanaa. Käyttäjän on myös mahdollista luoda automaattisesti monimutkainen salasana uusille tileille.

Samojen salasanojen kierrättäminen useassa palvelussa on merkittävä riski. Jos joku palveluista murretaan, yrittävät murtautujat usein päästä muihinkin palveluihin käsiinsä päätyneillä käyttäjätunnusten ja sähköpostiosoitteiden yhdistelmillä.

Firefox 76 parantaa myös kuva kuvassa -toimintoa, jolla videoikkunan voi pienentää käytettäessä tietokonetta johonkin muuhun kuin videon katseluun. Nyt pikkuikkuna seuraa käyttäjää kaikkialle sovelluksesta toiseen riippumatta siitä, mitä tietokoneella tekee.

Graafista suorituskykyä parantava WebRender-tekniikka puolestaan tukee nyt entistä useampaa Windows-käyttäjää.

Firefox 76 tuli saataville tiistaina. Voit tarkistaa oman Firefoxisi version painamalla oikean yläkulman kolmea vaakaviivaa ja valitsemalla Ohje > Tietoja: Firefox. Jos selaimesi ei ole ajan tasalla, tässä valikkoruudussa käyminen käynnistää päivityksen. Viimeistele se käynnistämällä selain uudestaan. Varmista ensin, ettei sinulla ole avoinna tallentamattomia töitä, jotka saatat menettää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?