Google ei julkaise aprillipiloja vuonna 2020 koronaviruksen vuoksi - Digitoday - Ilta-Sanomat

Googlen monivuotinen perinne katkeaa – syynä koronavirus

Googlelta ei kannata odottaa aprillipiloja tänä vuonna, kertoo Business Insider.

Google ei julkaise tänä vuonna aprillipiloja. Sen taannoinen doodle eli hakukonekuva muistutti Italiassa käsien pesemisen tärkeydestä koronaviruspandemian aikana.­

30.3. 10:44

Google ei aio julkaista yhtään aprillipilaa tänä vuonna. Syynä on koronaviruspandemia, jonka aikana tehdyt aprillipilat saattaisivat saattaa yhtiön huonoon valoon, kertoo yhtiön sisäisen viestin käsiinsä saanut Business Insider (maksumuurin takana).

– Normaaliolosuhteissa aprillipila on Googlen perinne ja hetki sen juhlistamiseen, että olemme erilainen yhtiö, Googlen markkinointijohtaja Lorraine Twohill kirjoitti sisäiseen jakeluun tarkoitetussa sähköpostissa BI:n mukaan.

Twohill kehotti googlelaisia säästämään pilat ensi vuoteen, joka on ”epäilemättä tätä vuotta valoisampi”. Hän korosti yhtiön keskittyvän nyt ”olemaan hyödyksi ihmisille”.

Google on tavannut tehdä joka vuosi useamman aprillipilan, sillä yhtiön lukuisat tiimit ovat saaneet tehtailla omia pilojaan verrattain itsenäisesti.

Googlen piloihin kuuluu muun muassa Pac-Man-videopeliklassikon tuominen kaupunkien kaduille sekä sateenkaaren tuominen taulukkolaskentaohjelmaan jakamalla ”p-r-i-d-e”-teksti viereisiin soluihin

Aina aprillipilat eivät mene ihan putkeen. Vuoden 2016 ”Send + Mic Drop” -nappi Gmailissa keskeytti useamman keskusteluketjun muun muassa työnhakuun ja hautajaisjärjestelyihin liittyen.

Googlen vuodesta 2000 tekemien aprillipilojen lista on hämmästyttävän pitkä, ja niistä löytyy kattava artikkeli Wikipediasta.

On ehkä kuitenkin hieman liioittelua sanoa, että aprillipilat tekevät Googlesta erilaisen yhtiön. Viime vuosina teknologiayhtiöiden keskuudessa aprillipilat ovat vaikuttaneet olevan enemmän normi kuin poikkeus. Niiden suuri määrä on johtanut siihen, että monet aprillipiloista ovat suoranaisen vaivaannuttavia.

Odottaa voi, että useat teknologiayhtiöt seuraavat Googlen esimerkkiä ja jättävät aprillipilansa julkaisematta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?