Tällainen siitä tulee – Microsoft vilautti Windows 10:n uutta ulkoasua - Digitoday - Ilta-Sanomat

Tällainen siitä tulee – Microsoft vilautti Windows 10:n uutta ulkoasua

Windows 10:n uusitusta käyttöliittymästä saatiin maistiaisia Microsoftin videossa.

Windowsin aloitusvalikon uusi ulkoasu (oikealla alhaalla) panee kuvakkeita uusiksi.

29.3.2020 16:00

Microsoft juhlii Windows 10:n merkkipaalua, eli miljardia aktiivista käyttäjää, Instagram-videolla, joka paljastaa samalla käyttöjärjestelmän tulevia uudistuksia. Videon jakoi Microsoftin Windows-johtaja Panos Panay ja siitä uutisoi muun muassa The Verge.

Mielipiteitä jakavat aloitusvalikon tapahtumaruudut (live tiles) eivät huhuista poiketen ole sittenkään katoamassa kokonaan.

Videon perusteella tapahtumaruutuja on kuitenkin muutettu selvästi, sillä nyt ne ovat vähemmän värikkäitä. Tarkoitus saattaa olla tehdä niiden hahmottamisesta helpompaa. Myös ruutujen tilankäyttöön on tehty muutoksia.

Yksi videon kommentoija ei ole tyytyväinen edes uusiin ruutuihin.

– Ruutujen muutos on... takaperoinen. Ennen ne olivat täysiä digitaalisia neliöitä, nyt ne ovat iPhone 3:n kuvakkeita tuhlatun tilan päällä, päivittelee nimimerkki ludverc.ordog.

Lisäksi videossa vilahtaa uusittuja valikoita ja uusi Resurssienhallinta, eli Windows 10:n sovellus tiedostojen käsittelyyn. Samalla esitellään joitakin uusia ohjelmakuvakkeita, joista ainakin osa on jo käytössä Windows 10:n tämänhetkisessä versiossa.

Videossa ei vihjattu, koska esimerkiksi tapahtumaruutujen muutokset saapuvat tavallisille käyttäjille tai onko käyttöliittymän uusi ulkoasu jo lyöty lukkoon. Aiempien tietojen perusteella joitakin näistä uudistuksista saatetaan nähdä vuoden jälkipuoliskolla saapuvassa Windows 10 -päivityksessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?