IS:n toimittaja pelasi kauan odotettua Half-Life: Alyx -peliä

Valve-pelijätin uusi lapsukainen, Half-Life-pelisarjan kauan odotettu uusi osa julkaistiin maanantaina.

IS Streamcorner striimaa peliä sen julkaisuhetkellä.

23.3.2020 18:48

Tätä on odotettu yli 12 vuotta. Valve-pelijätin tuottamaa, Half-Life -pelisarjan uutta osaa.

Nyt Half-Life: Alyx on täällä.

Ilta-Sanomien toimittaja kasteli varpaansa peliin sen julkaisuhetkellä, maanantaina kello 19. Pelattavaa on eri lähteiden mukaan 10–15 tuntia ja voit katsoa viitisen tuntia pelin alusta IS Streamcornerista.

Jos video ei näy yllä, katso sitä täältä.

Ilta-Sanomat arvostelee pelin myöhemmin tässä kuussa. Jotta pääset lukemaan vuosikymmenen, ellei vuosisadan odotetuimman pelin arvostelua, seuraa IS:n digiuutisia osoitteessa is.fi/digi.

Dystopiasarjan uusi tulokas on jakanut pelikansan mielipiteen kahtia jo ennen sen julkaisua, nimittäin Valve päätti pyöräyttää pelinsä puhtaasti VR- eli virtuaalitodellisuusmaailmaan. Tämä ratkaisu ei ole kaikkia miellyttänyt, nimittäin peliä pelatakseen tarvitaan tehokkaan tietokoneen lisäksi myös VR-laitteistoa.

Halvimmillaan yhteensopivia VR-laseja on saatavilla noin 570 euron lähtöhintaan. Jos käyttäjä haluaa sijoittaa pelikokemukseen – kuten silmille välittyvän kuvan tarkkuuteen ja äänentoistoon – joutuu VR-järjestelmään sijoittamaan yli 1000 euroa. Pelin suositusvaatimukset kohtaavan tietokoneen hintalapusta puhumattakaan, se on karkeasti arvioiden 1000 euron paikkeilla.

Yhteensopivia VR-laitteistoja on lukuisia. Näitä ovat esimerkiksi Valven oma Index-laitteisto (1079 euroa), HTC Vive Pro (1300 euroa), Facebookin omistaman Oculus-tuoteperheen muutamat laitteet (alk 570 euroa).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?