Chromecast Ultra saa seuraajan – mukana myös kaukosäädin - Digitoday - Ilta-Sanomat

Suomalaisten suosikkivimpain saa jatkoa – palaa yllättäen käyttämään kaukosäädintä

Google julkaisee tänä vuonna uuden Chromecast Ultran.

12.3.2020 7:00

Yllä olevalla videolla esitellään Chromecast sekä sen kilpailija Apple TV.

Google on tuomassa mediatoistolaite Chromecastista uuden huippuversion markkinoille tänä vuonna, kertoo 9to5Google.

Chromecast on televisioon kiinnitettävä mediatoistin, joka mahdollistaa älytelevisiotoiminnallisuudet vanhemmassakin telkkarissa. Laitteen Google TV -alusta tuo televisioon videopalvelut ja puhelimen sisällön toistaminen isolla ruudulla. Chromecast Ultra mahdollistaa myös Googlen Stadia-pelipalvelun käytön.

Koodinimellä sabrina tunnettu laite perustuu Chromecast Ultraan, eli se pystyy erittäin korkeisiin näyttötarkkuuksiin. Se eroaa edeltäjästään näkyvimmin siten, että sen mukana tulee hieman yllättäen kaukosäädin – sillä tähän asti Chromecasteja on ohjailtu mobiililaitteilla.

Uusi laite se toistaa 4K-videota hdr-tarkkuudella ja tukee wifi-sekä bluetooth-yhteyksiä. Laitetta odotellaan markkinoille tänä vuonna. Se oli mitä ilmeisimmin tarkoitus julkaista sittemmin koronaviruksen vuoksi perutussa Googlen I/O-tapahtumassa toukokuussa. Sen hinnasta ei ole vielä tietoa, mutta nykyinen Chromecast Ultra maksaa 79 euroa.

Edelliset Chromecastit ovat olleet suomalaisten suuressa suosiossa. Vuonna 2017 Chromecast oli Gigantin myydyin tuote.

Älytelevisioiden lisääntyminen on vähentänyt tarvetta erityiselle mediatoistimelle. Toisaalta sellaiselle saattaa syntyä tarvetta uudelleen, kun älytelevision sovellukset eivät enää päivity. Tämä on verrattain yleinen ongelma muutaman vuoden ikäisissä laitteissa.

Xiaomi Mi Box S on 79 euron hintainen televisioon kytkettävä mediatoistin.­

Google ei ole markkinoilla yksin. Kiinalainen Xiaomi ilmoitti keskiviikkona tuovansa Suomeen Android TV -pohjaisen Xiaomi Mi Box S -mediatoistimen. Ulkoinen laatikko kiinnitetään televisioon hdmi-kaapelilla, ja se pystyy valmistajan mukaan toistamaan televisiokuvaa 4K-tarkkuudella ja hdr-väreillä enintään 60 kuvan sekuntinopeudella.

Kaikki Chromecast-tuotteet eivät ole olleet kaupallisia menestyksiä. Yhtiö toi vuonna 2015 markkinoille stereoihin tai kovaääniseen kiinnitettävän Chromecast Audion, jonka valmistus lopetettiin viime vuonna.

Muita markkinoilla olevia mediatoistimia edustavat esimerkiksi AppleTV sekä DNA TV Hubi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?