Google Mapsissa voi tehdä pöytävarauksen moneen ravintolaan - Digitoday - Ilta-Sanomat

Tiesitkö tätä Google Mapsin ominaisuutta? Tekee ravintolassa käynnistä helpompaa

Moniin ravintoloihin on mahdollista tehdä pöytävaraus lähtemättä Google Mapsista minnekään.

Moneen ravintolaan voi tehdä pöytävarauksen Googlen karttaohjelmistossa.­

8.3. 16:00

Nälkäinen ei löydä Google Mapsista vain ravintoloiden osoitteita, aukioloaikoja tai ruokalistoja, vaan monessa tapauksessa jopa napin, josta saa varattua pöydän.

Kun avaat Mapsin puhelimessa, suuntaa ensin summittaiselle alueelle, josta haluat haravoida ravintolaa. Paina sitten vasemmasta yläkulmasta Ravintolat-painiketta nähdäksesi lähiseudun ravintolat. Sen jälkeen kannattaa vetää ruudun alapuolelle ilmestynyttä ravintolalistaa ylöspäin, jotta voit selata nopeasti vaihtoehtoja. Jos pöytävaraus Mapsin kautta on mahdollista, näet sitä varten listassa Varaa pöytä -napin.

Kun painat pöytävarausnappia, avautuu uusi valikko, josta voit valita esimerkiksi ruokailun ajankohdan ja seurueen koon.

Valitettavasti pöytävaraus ei kata kaikkia ravintoloita. Sellaisen mahdollistavia ruokapaikkoja ei kuitenkaan tarvitse etsiä umpimähkään. Voit painaa ruudun yläosasta hakukentän alta päälle Pöytävaraus-rajauksen, jolloin kartta esittää vain pöytävarauksen Mapsissa mahdollistavat ravintolat. Niitä löytyi runsaasti esimerkiksi Helsingistä, Turusta ja Tampereelta.

Pöytävarausnappi löytyy myös käyttämällä Mapsia selaimen kautta.

Mahdollisuus pöytävaraukseen Mapsissa tuskin on tärkein kriteeri ravintolan valinnassa. Tässä Maps auttaa laajemminkin, kuten voit vanhasta jutustamme lukea.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?