Videoneuvotteluohjelmistot nousussa koronaviruksen vuoksi - Digitoday - Ilta-Sanomat

Koronaepidemiassa on myös voittajia: Näillä firmoilla asiakasmäärät räjähtivät

Videoneuvotteluohjelmistoja myyvät yritykset käyttävät koronaa tuotteidensa markkinointiin enemmän tai vähemmän tahattomasti.

Videokokousratkaisuilla on nyt kysyntää.

5.3.2020 7:00

Maailmalla leviävä koronavirus on järisyttänyt myös it-maailmaa. Pahantekijät heräsivät nopeasti koronavirukseen ja alkoivat levittää huijausviestejä sillä pelotellen.

Myös videoneuvotteluratkaisujen myyjät ovat myös heränneet ja käyttävät tilaisuutta ohjelmistojensa kauppaamiseksi – tai sitten asiakkaidensa parasta ajatellen.

Verkkolaitteiden ja -ohjelmistojen suurpeluri Cisco tarjoaa toistaiseksi ajallisesti rajottamatonta käyttöä Webex-etäneuvotteluratkaisulleen kaikissa maissa, joissa palvelu on saatavilla. Niihin kuuluu myös Suomi.

Lisäksi Cisco tarjoaa ilmaisia 90 päivän lisenssejä yrityksille, jotka eivät ole entuudestaan Webex-asiakkaita. Yritykset, joiden nykyinen lisenssi ei riitä kattamaan viruksen vuoksi lisääntynyttä tietoliikennettä, voivat päivittää kattavampaan lisenssiin ilmaiseksi.

Amerikkalainen Zoom-ohjelmisto puolestaan näyttää nauttivan huomattavaa nostetta työntekijöiden etsiessä keinoja pitää etäältä yhteyttä kollegoihinsa. CNBC lainaa Bernstein Researchin lukuja, joiden mukaan Zoom on tämän vuoden aikana kerännyt 2,22 miljoonaa uutta kuukausittaista käyttäjää, kun se koko viime vuonna keräsi heitä 1,99 miljoonaa.

Äskettäin yritys poisti Kiinassa ilmaiskäyttäjien rajoituksen, joka esti pitämästä yli 40 minuutin tapaamisia yli kahden hengen kesken.

On vaikea päätellä, missä määrin videoneuvottelun helpottaminen tilapäisillä keinoilla on tahallista markkinointia tai toisaalta vastaus käyttäjien aitoon huoleen ja tarpeeseen.

Myös Microsoft on avaamassa Teams-viestintäohjelmistonsa maksullisen version ilmaiseen käyttöön kuudeksi kuukaudeksi. Asiasta kertoi Microsoftin globaalista myynnistä ja markkinoinnista vastaava Jean-Philippe Courtois Twitterissä.

Thurrott.com-verkkopalvelun mukaan Teamsin ilmainen versio saa myös päivityksen, joka antaa käyttäjien aikatauluttaa videoneuvotteluita.

Google perui vuoden kohokohtansa

Moni suuren luokan tapahtuma on jo peruttu viruksen takia. Mobiilialan Mobile World Congress -messujen lisäksi myös muun muassa Facebookin F8-kehittäjätapahtuma ja nyt myös Googlen vuoden merkittävin tapahtuma, kehittäjille suunnattu I/O, on peruttu koronan vuoksi.

Asiasta kertovan TechCrunchin mukaan Kalifornian Mountain View'ssä vuosittain järjestettävä ja toukokuulle ajoitettu I/O jää fyysisesti pitämättä, mutta Google lupasi miettiä muita tapoja kehittää tapahtumaa ja pitää yhteyttä kehittäjiin. Mitä ilmeisimmin Googlen tapahtuma pidetään telekonferenssin muodossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?