Nokia peruu osallistumisensa Barcelonan suurmessuille koronaviruksen vuoksi - Digitoday - Ilta-Sanomat

Nokia peruu osallistumisensa Barcelonan suurmessuille koronaviruksen vuoksi

Nokia osallistui viime vuoden MWC-messuille näyttävästi.

Nokia osallistui viime vuoden MWC-messuille näyttävästi.

Julkaistu: 12.2. 13:22, Päivitetty 12.2. 13:52

Koronairus ajoi suomalaisyhtiön pois jättimessuilta. Saattaa olla, että messut perutaan kokonaisuudessaan.

Verkkolaiteyhtiö Nokia peruu osallistumisensa Barcelonan Mobile World Congress -mobiilimessuille. Yhtiö perustelee vetäytymistään koronaviruksen aiheuttamilla terveysriskeillä.

Nokia sanoo tiedotteessaan, että se haluaa turvata työntekijöidensä ja muiden henkilöiden terveyden ja hyvinvoinnin ja kantaa vastuunsa teollisuudelle ja asiakkailleen.

Vuosittaiset Barcelonan messut ovat alalle tärkeä tilaisuus, jossa yritykset esittelevät uusia tuotteitaan sekä tapaavat asiakkaitaan ja sidosryhmiään. Nokia aikoo korvata osallistumisensa menemällä suoraan asiakkaiden luo ”Nokia live” -tapahtumilla, joissa se pyrkii esittelemään tuotteitaan.

Myös Nokia-brändättyjä puhelimia valmistava HMD Global ilmoitti perustuvansa osallistumiensa. Myös HMD vetosi yhteistyökumppaniensa, asiakkaidensa ja median turvallisuuteen sekä terveyteen.

Yhtiöllä oli aikomuksena esitellä messuilla uusia puhelimia. HMD sanoo kertovansa pian, miten se tuo uutuutensa julkisuuteen.

Moni muu merkittävä yhtiö, kuten Ericsson, Amazon, Sony, Facebook, Intel ja Cisco on perunut osallistumisensa jo aiemmin.

Messujärjestäjä GSMA ilmoitti aikaisemmin, että messuille olisi tulossa kättelykielto sekä kuumemittaukset osallistujille.

Espanjalainen El Periódico -lehti kertoi tänään, että koko tapahtuma saatetaan perua osallistujakadon vuoksi. Lehden mukaan messujen järjestäjän GSMA:n on määrä päättää asiasta tällä viikolla. Nokian poisjäänti saattaa hyvinkin olla viimeinen niitti.

Messut on tarkoitus järjestää 24.–27. helmikuuta.

Juttua päivitetty klo 13.50 tiedolla HMD:n poisjäämisestä.

Tuoreimmat osastosta