Elon Musk kehottaa poistamaan Facebook-tilin - Digitoday - Ilta-Sanomat

Elon Musk: ”Deletoi Facebook”

Elon Musk kuuluu vaikuttajiin, jotka ovat asettuneet Facebookia vastaan.

Elon Musk kuuluu vaikuttajiin, jotka ovat asettuneet Facebookia vastaan.

Julkaistu: 10.2. 10:27

Facebook saa lisää vastalauseita merkittäviltä vaikuttajilta. Nyt äänessä ovat sekä teknologiavaikuttaja että suosittu näyttelijä.

– Deletoi Facebook. Se on typerä, sanoo muun muassa sähköautoyhtiö Teslan ja avaruusyhtiö SpaceX:n perustaja Elon Musk Twitterissä.

Hashtagia #DeleteFacebook käyttänyt Musk vastasi twiitillään näyttelijä ja käsikirjoittaja Sacha Baron Cohenin palvelussa julkaisemaan viestiin, jossa hän ihmetteli ihmisten valmiutta antaa yhden miehen (Mark Zuckerbergin) hallita 2,5 miljardin ihmisen näkemää tietoa.

Cohen käytti vertauskuvana sitä, että sen enempää 2,5 miljardin ihmisen vesi- kuin sähköhuoltoa ei annettaisi yhden ihmisen käsiin. Hänen mukaansa Facebookin pitäisi olla hallitusten sääntelyn alainen, eikä ”keisarin hallinnassa”.

Asiasta kertoo muun muassa TechCrunch. Molemmat henkilöt tiedetään entuudestaan Facebook-vastaisuudestaan. Muskilla ei ole tiliä Facebookissa. Hän poisti sen sekä Teslan ja SpaceX:n tilit vuonna 2018 Cambridge Analytica -skandaalin tultua julkisuuteen.

Muskin lauantaista twiittiä on uudelleentwiitattu 7000 kertaa ja sitä on tykätty 56 500 kertaa.

Aivan äskettäin Facebookista lähti toinen nimekäs vaikuttaja, kauhukirjailija Stephen King. Poliittisesti aktiivinen King kertoi helmikuun alussa saaneensa tarpeekseen Facebookin palvelussa sallimasta väärästä tiedosta ja palvelun kyvyttömyydestä suojella käyttäjiensä yksityisyyttä.

Jotkut aiemmin Facebookissa vahvasti vaikuttaneista johtajista ovat kääntyneet palvelua vastaan. Näkyvin heistä on Facebookin ostaman WhatsAppin perustajiin kuuluva Brian Acton, joka on kehottanut avoimesti ihmisiä poistamaan Facebook-tilinsä.

Facebook kertoi tammikuun lopussa sekä parantuneesta tuloksesta että kohonneista käyttäjämääristä.

Tuoreimmat osastosta