Oletko aina halunnut olla mehiläinen? Bee Simulator tekee sinusta pörriäisen herttaisesti - Digitoday - Ilta-Sanomat

Oletko aina halunnut olla mehiläinen? Bee Simulator tekee sinusta pörriäisen herttaisesti

Bee Simulator ei nimestään huolimatta ole simulaattoripeli siinä mielessä, mitä termillä yleensä tarkoitetaan.

Bee Simulator on peli mehiläisen elämästä.­

18.1. 16:00

Miltä tuntuisi olla mehiläinen?

Loppuvuodesta 2019 julkaistu Bee Simulator ei nimestään huolimatta oikein edes yritä vastata kysymykseen.

Peli ei ole simulaattori samassa mielessä kuin esimerkiksi genren merkkiteos Goat Simulator. Se ei ole täysin avoin, koheltamiseen ja kolttosiin keskittyvä maailma. Se kertoo lyhyehkön, mutta hellyttävän lämminhenkisen tarinan pienen mehiläisen suuresta seikkailusta.

Lataustaukojen aikana tarjotaan asiatietoa mehiläisistä.­

Kaikki alkaa siitä, että uusi mehiläinen syntyy ja ryhtyy opettelemaan mehiläisten tavoille. Pian selviää, että mehiläisyhdyskunnan kotinaan pitämä, puiston laidalla seisova puuvanhus on kaatouhan alla. Pieni mehiläinen auttaa ystäviään parhaansa mukaan ja etsii yhdyskunnalle uutta kotia. Noin kaksituntista tarinaa ryyditetään pelaajalle esiteltävällä mehiläisaiheisella faktatiedolla.

Tarinan seuraamiseen tarvitaan jonkinlaista englannin kielen taitoa, mutta pelattavuuden suhteen taidolla ei ole väliä. Kaikki selitetään sopivan selkeästi. Maailman menoa on mukava tarkastella pienen mehiläisen silmin.

Meden kerääminen on yksi tehtävistä, joihin mehiläinen törmää.­

Maailmasta löytyy jos jonkinlaista nähtävää, mutta sen suurin anti koostuu pienistä minitehtävistä, esimerkiksi eksyneiden mehiläisten kotiin ohjaamisesta, ikävien ihmisten tuikkaamisesta, lentokilpailuista sekä ilkeitä hämähäkkejä ja herhiläisiä vastaan taistelemisesta.

Pelin kahdesta vaikeusasteesta helpommalla ei ole juurikaan haastetta tottuneelle pelaajalle: taistelu tapahtuu painamalla oikeaa näppäintä oikeaan aikaan. Mehiläisten tanssimistehtävissä taas täytyy yrittää muistaa oikea näppäinten painamisjärjestys.

Mehiläiset joutuvat myös taistelemaan. Tämä on tehty helpoksi.­

Tehtävät toistavat pahasti itseään, mutta pienempiä pelaajia silmällä pitäen on kuitenkin mukavaa, ettei epäonnistumisesta koidu ikäviä seurauksia. Täytyy vain yrittää uudestaan.

Muiden hyönteisten kanssa käytävät keskustelut on toteutettu tyylillä, eikä ääninäyttelyn tasossa ole valittamista. Päinvastoin, tällä toteutuksella mehiläisen seikkailuista olisi saanut vaikka lapsille suunnatun minisarjan.

Myös eksyneiden mehiläistoverien pelastaminen on asialistalla.­

Olennaisinta pelissä on kuitenkin mehiläisen perustehtävä, eli meden kerääminen ja kuljettaminen pesään. Mettä löytyy luonnollisesti kukista, joista toiset ovat harvinaisempia kuin toiset. Kukkien harvinaisuuden saa selville käyttämällä erityistä mehiläiskatsetta. Kerättyä mettä voi käyttää myös eräänlaisena nitrona, beetrona, jonka avulla lentämiseen saa lisänopeutta.

Lämminhenkisen maailmansa, simppelin pelattavuutensa ja positiivisen henkensä vuoksi peli soveltuu erityisesti lapsille ja lapsenmielisille. Se voisi olla esimerkiksi lapsen ensimmäinen peli, jota kokeillaan yhdessä aikuisen kanssa.

Bee Simulator

Julkaisija: Bigben Interactive

Testattu: pc (saatavilla Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch)

Ikäraja: Pegi 7

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?