Samsungin Ballie-älypallo on kuin suoraan Star Warsista - Digitoday - Ilta-Sanomat

Samsungin uusi vimpain on kuin suoraan Star Warsista

Samsung kehitteli Ballieksi nimetyn palvelurobotin.

Julkaistu: 7.1. 10:01

Ballie on Samsungin näkemys ihmisiä palvelevasta uuden ajan tekoälyrobotista.

Samsung on julkaissut Las Vegasissa järjestettävillä CES-messuilla Ballie-nimisen älypallon. Kyseessä on pallon muotoinen pienikokoinen robotti.

Samsungin mukaan Ballie on ”ihmiskeskeinen visio robotista, joka huomioi ja tukee käyttäjäänsä sekä reagoi tämän tarpeisiin”. Tekoälypohjainen vimpain voi toimia niin turvalaitteena, kunto-ohjaajana, älykodin ohjaimena tai viihdelaitteena.

The Vergen mukaan laite osaa toistaiseksi kovin vähän muuta kuin seurata isäntäänsä ja liukua käskettäessä tämän käsiin. Mutta laitteen kehittyessä siltä onnistuisi esimerkiksi kodin pölynimurin tarpeen mukaan käskyttäminen tai vaikka verhojen vetäminen alas, kun aurinko alkaa paistaa sisään.

Samsungin kuluttajaliiketoiminnan johtaja Hyun-Suk Kim esitteli Ballien Las Vegasissa. Robotti liukui käskystä isäntänsä käsiin.

Ballie on konseptilaite, eli esimerkki uuden teknologian mahdollistavista laitteista. Se ei ole tulossa sellaisenaan myyntiin, mutta sen on määrä toimia esikuvana todellisille laitteille.

Robotin muotoilu ei liene sattumaa. Lattialla kiitävä pallo tuo mieleen mitä suurimmissa määrin Tähtien sodan (nykyisin Star Wars) BB-8-robotin, joka on luotu mahdollisimman sympaattiseksi.

Samaa sympaattisuutta ovat hyödyntäneet aiemmin Sony Aibo-robottikoirassaan sekä Aldebaran Robotics ja SoftBank Mobile Pepper-palvelurobotissaan. Tarkoitus on tehdä robotit helpommin lähestyttäviksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?