Bloomberg: Apple aikoo käyttää satelliitteja internet-palvelujen tarjoamiseksi mobiililaitteisiin - Digitoday - Ilta-Sanomat

Applen salainen hanke vuoti: iPhone toimimaan ilman puhelinverkkoa

Applen suunnitelmiin kuuluu saattaa iPhone toimimaan ilman nykyisten kaltaisia teleoperaattorien puhelinverkkoja.

Julkaistu: 24.12.2019 7:00

Kuvittele iPhonen käyttöä kokonaan ilman mobiiliverkkoa. Tämä voi olla jonain päivänä totta, jos Applen salainen suunnitelma toteutuu.

Applella on salainen tiimi, joka työskentelee satelliittiteknologian parissa. Näin uutisoi Bloomberg, joka kuuli suunnitelmista nimettömiltä asiasta tietäviltä lähteiltä. Tavoitteena on rakentaa järjestelmä, jossa mobiililaitteisiin voitaisiin tarjota internet-palveluita mahdollisesti jopa kokonaan ilman perinteisiä mobiilidataverkkoja.

Tiimissä on tiettävästi noin tusinan verran insinöörejä, joiden tavoitteena on saada aikaan jotain valmista viidessä vuodessa.

On mahdollista, että projekti hylätään. Lisäksi selvittämättä on se avainasia, onko tavoitteena rakentaa oikeita satelliitteja avaruuteen laukaistavaksi, vai tyytyykö Apple käyttämään muiden yhtiöiden olemassa olevia satelliitteja.

Projekti saattaa myös mahdollistaa iPhonejen entistä tarkemman seurannan, mikä voi kuulostaa pahaenteiseltä. Tarkoitus voi kuitenkin vain olla parempien karttojen ja ominaisuuksien tarjoaminen.

Applen toimitusjohtaja Tim Cookin kerrotaan ”olleen kiinnostunut” projektista. Bloombergin mukaan tämä todistaa projektin olevan tärkeä. Artikkelissa ei kuitenkaan täsmennetty, mitä Cookin kiinnostus käytännössä tarkoittaa.

Satelliitit eivät ole Applen ainoa erikoisprojekti. Yhtiö on kehittänyt jo vuosien ajan esimerkiksi itsestään ajavien autojen teknologiaa – joskaan varsinaista autoa ei ole enää pitkään aikaan odotettu.

Applelta odotetaan lähivuosina myös virtuaalitodellisuuskypärää, jonka jälkeen olisivat vuorossa lisätyn todellisuuden lasit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?