Google töpeksi: Chromeen jäi paha vika ja ihmiset haukkuvat väärää puuta

Chrome-selaimen uuden 79-päivityksen jakelu keskeytettiin.

Chrome-selaimen päivitys Androidilla epäonnistui pahoin.

Google on keskeyttänyt Chrome-selaimensa päivitykset Android-laitteille. Päivitetty versio on johtanut tietojen katoamiseen mahdollisesti miljoonilta käyttäjiltä, kertoo Zdnet.

Vian taustalla oli Chrome-selaimen siirtäminen uuteen hakemistoon, mutta kaikkien sisältöjä ei siirretty muutoksen yhteydessä. Tämän myötä käyttäjät eivät pääse käsiksi monien verkkosivujen ja web-selaimessa toimivien sovellusten käyttämien localStorage- ja WebSQL-tallenteiden sisältöön.

Tämän seurauksena monien verkkosivujen asetukset sekä muut tallennetut tiedot ovat kadonneet ja joissain tapauksissa jopa tietyille käyttäjätileille pääsy on muuttunut mahdottomaksi. Vihaiset käyttäjät ovat monissa tapauksissa antaneet sovelluksille 1 tähden arvioita, vaikka vika on Chromessa.

Päivitykset keskeytettiin lauantaina, mutta uusi Chrome oli siihen mennessä ehditty jaella jo noin puolelle Android-käyttäjille.

Pystyt tarkistamaan Androidilla oman Chrome-versiosi valitsemalla oikealla olevan kolmen pisteen valikon > asetukset > tietoja Chromesta. Jos sovellusversiosi alkaa numeroilla 79, sinullakin on viallinen Chrome ja mahdolliset outoudet verkkosivuilla voivat johtua tästä.

Googlen uskotaan korjaavan vian nopeasti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?