Verkkokauppa.com: True wireless -kuulokkeet nousivat eniten tänä vuonna - Digitoday - Ilta-Sanomat

Uusi hittituote: Tämä tuoteryhmä kasvoi Verkkokauppa.comissa yli 220 %

Aidosti langattomat kuulokkeet nousivat kohinalla tänä vuonna.

Langattomat nappikuulokkeet ovat hittituote.­

14.12.2019 7:00

Verkkokauppa.com paljasti eniten suosiota kasvattaneen tuoteryhmänsä. Sen mukaan kovimman nousun tekivät true wireless -kuulokkeet, joiden kysyntä on vuoden aikana yli kaksinkertaistunut. Nousua on runsaat 220 prosenttia.

True wireless viittaa kuulokkeisiin, joissa ei ole lainkaan johtoja – ei siis edes kuulokkeiden välillä, kuten perinteisissä langattomissa kuulokkeissa tuppaa olemaan.

Tiedotteen mukaan tällaisten kuulokkeiden ykköstuote on Apple AirPods, mutta niiden rinnalle on noussut useita kilpailijoita esimerkiksi Happy Plugsilta ja JBL:ltä.

– True wireless -kuulokkeiden valikoiman laajentuminen on käytännössä nujertanut välijohdollisten bluetooth-nappikuulokkeiden kysynnän, sanoo Verkkokauppa.comin kaupallinen johtaja Vesa Järveläinen tiedotteessa.

Suuri nousu ei välttämättä tarkoita kovinta myyntihittiä. Jos esimerkiksi tuotteen myynti oli vuosi sitten kovin pientä, voi se saavuttaa isotkin kasvuprosentit verrattain vaatimattomalla myynnillä.

Johtaja ennakoi ensi vuonna kasvua älykaiuttimien kysynnälle. Toteutuakseen tämä vaatisi kuitenkin tuen suomen kielelle. Lisäksi kaiuttimista on paljastunut huolestuttavia tietosuoja- ja yksityisyysongelmia.

Lue lisää:

Järveläisen mukaan älykaiuttimissa kuitenkin kiinnostaa niiden saumattomaksi mainostettu toiminta kodin muiden älylaitteiden kanssa ja musiikintoistoa laajempi toiminnallisuus puhelinsoitoista kalenterimuistutuksiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?