Plex haastaa Netflixin Suomessa, tarjoaa elokuvia ja tv-ohjelmia ilmaiseksi - Digitoday - Ilta-Sanomat

Netflix sai haastajan Suomessa – tästä ei tarvitse maksaa

Plex toimii mainosrahalla ja avasi palvelunsa yli 200 maassa, myös Suomessa.

Plexiä voi katsella Chrome-selaimella. Kuvakaappaus palvelusta.­

10.12.2019 7:00

Suomen suoratoistettavien elokuvien ja tv-ohjelmien markkina saa uudenlaisen kilpailijan. Toisin kuin Netflix tai vaikka myöhemmin aloittava Disney+, Plex on käyttäjälle ilmainen.

TechCrunchin mukaan aiemmin medianhallinstasovelluksestaan tuttu Plex julkaisi oman videopalvelunsa, jossa ovat mukana muun muassa MGM, Warner Bros. Domestic Television Distribution, Lionsgate ja Legendary. Palvelu neuvotteli luvat esittää sisältöä myös Yhdysvaltain ulkopuolella, ja katsottavaa pitäisi teoriassa olla tuhansien nimikkeiden verran.

Plex ratsastaa muun muassa sellaisilla elokuvilla kuin The Terminator, Rain Man tai Teen Wolf, kun taas musiikin ja dokumenttien saralla tarjolla on esimerkiksi Taylor Swiftia ja Deadmau5:ia.

Mainosrahoitteisuus tarkoittaa, että katsojat joutuvat sietämään mainoksia sekä videoiden alussa että niiden keskellä. Videot toistetaan 1080p-tarkkuudella.

Videoiden saatavuus on kuitenkin kyseenalainen. Plexin mukaan suurin osa sen sisällöstä on katsottavissa 220 maassa ympäri maailman, mutta tästä huolimatta IS Digitodayn ensimmäisenä etsimä hittinimike The Terminator loisti poissaolollaan. Samoin kävi Rain Manin ja Teen Wolfin kohdalla.

Valikoimassa on ilmeisesti maakohtaisia rajoituksia. Etusivulla ensimmäisenä näkyneet suosituimmat elokuvat olivat kaikki allekirjoittaneelle tuntemattomia.

Joitakin lastentauteja saattaa myös yhä olla. Kirjautuminen Plexiin Google-tunnuksella ei Firefoxin kautta toiminut ollenkaan lukuisista yrityksistä huolimatta. Chrome-selaimella kirjautuminen onnistui heti.

Plexiä voi käyttää sen oman ohjelmiston kautta, mutta se ei ole pakollista. IS Digitoday pystyi katsomaan ohjelmia suoraan selaimen kautta ilman erillisiä ohjelma-asennuksia. Selainkäytön lisäksi palvelu tukee muun muassa Rokua, Apple TV:tä, Android TV:tä, älytelevisioita, Xboxia ja Playstationia.

Ilmaisten palvelujen käyttäjien kannattaa aina muistaa, että he saattavat joutua maksamaan omilla tiedoillaan. Toistaiseksi Plexiä ei ole kuitenkaan ollut syytä epäillä käyttäjätietojen väärinkäytöstä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?