Verkkosivulta voi hakea tekstiä painamalla selaimessa Ctrl + F - Digitoday - Ilta-Sanomat

Helppo hakuvinkki: Parin näppäimen yhdistelmä mullistaa verkkosivujen selailun

Kuvituskuva
Julkaistu: 7.12.2019 16:00

Nopea näppäinyhdistelmä päästää hakemaan tekstiä suoraan verkkosivun sisältä.

Kuinka usein olet lukenut jotain verkkosivua minuuttikaupalla sen yhden tiedonjyvän löytämiseksi? Kenties hakukone väitti asiasta puhuttavan kyseisellä sivulla, mutta et sitä sieltä ensisilmäyksellä löydä.

Kokeile tätä hakuvinkkiä. Paina näppäimistöstä alas Ctrl + F. Ei ole väliä, kumpaa Ctrl-nappia painat. Tämän pitäisi avata selaimeen hakuruutu, johon voit kirjoittaa haluamaasi tekstiä, kuten sanan tai pidemmän rimpsun.

Jos haettu teksti sijaitsee parhaillaan katseltavalla verkkosivulla, sen pitäisi nyt löytyä. Jos tekstiä on sivulla useammassa kohdassa, voit siirtyä sen eri esiintymispaikkoihin hakuruudun nuolien avulla.

Haku löytyy samalla näppäinyhdistelmällä ainakin Firefoxista, Chromesta ja Edgestä. Toiminto kuitenkin vaihtelee hieman selaimittain. Firefoxissa voit esimerkiksi maalata kerralla esiin kaikki kohdat, joissa hakemasi sana tai tekstinpätkä sijaitsee. Siis sen sijaan, että hyppisit yksitellen kohdasta toiseen.

Haku koskee vain tekstimuodossa olevaa sisältöä. Jos etsit esimerkiksi auton hintatietoa ja se sattuu olemaan osa mainoskuvassa olevaa informaatiota, haku ei sitä pysty löytämään. Samaten haku pätee vain kulloinkin auki olevaan verkkosivuun. Jos haettu ilmaisu sijaitsee jossain muualla samalla verkkosivustolla, ei haku siihen tepsi.

Hakutoiminnon löytää myös selainten asetusvalikoista hieman vaihtelevista paikoista. Helpointa lienee kuitenkin käyttää näppäinyhdistelmää.

Tuoreimmat osastosta