Facebookin uusi työkalu antaa siirtää valokuvat ja videot Google Kuviin - Digitoday - Ilta-Sanomat

Työkalu julki – pian saat valokuvasi talteen Facebookista

Facebookista voi pian siirtää kuvat Google Kuviin ja myöhemmin muihinkin palveluihin.

Facebookista voi pian siirtää kuvat Google Kuviin ja myöhemmin muihinkin palveluihin.

Julkaistu: 3.12. 7:00

Facebookin työkalulla voi siirtää kaikki valokuvansa muihin palveluihin Googlesta alkaen.

Facebook julksti uuden työkalun, jolla käyttäjät voivat siirtää valokuvansa ja videonsa Google Kuvat -palveluun. Vaiheittain julkaistava työkalu tulee ensin käyttöön Irlannissa ja maailmanlaajuisesti sen pitäisi olla saatavilla ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Siirtotyökalun on määrä tukea myöhemmin muitakin palveluita kuin Google Kuvia, mutta niitä Facebook ei vielä täsmentänyt. Tiedot siirretään kuitenkin salattuina ja sitä ennen käyttäjän pitää syöttää salasanansa. Aiheesta uutisoi muun muassa TechCrunch.

Työkalun paljasti Facebookin tietosuojajohtaja Steve Satterfield. Hänen mukaansa Facebook on oppinut keskusteluissaan päättäjien, tutkijoiden ja edunvalvojien kanssa, että todelliset työkalut auttavat keskusteluita eteenpäin.

Itse kukin voi lukea rivien välistä, viittaako johtaja tässä kohtaa Facebookin kurimukseen niin Yhdysvaltain kuin eurooppalaistenkin viranomaisten kanssa. Työkalu voidaan nähdä yhtenä yrityksenä liennyttää uusien rangaistusten uhkaa.

Facebook on jo aiemmin antanut käyttäjille mahdollisuuden ladata kaikki tietonsa itselleen palvelusta.

Satterfieldin mukaan uusi työkalu perustuu Data Transfer Project -hankkeessa luotuun avoimeen koodiin. Kyseessä on Facebookin, Googlen, Applen, Microsoftin ja Twitterin hanke tietojen siirtämisen helpottamiseksi palveluiden kesken. Kenties tämä antaa vihiä siitä, mitä muita palveluita Facebookin työkalu jatkossa tukee.