Twitter peruutti toimettomien tilien poiston, ei ottanut huomioon kuolleita käyttäjiä - Digitoday - Ilta-Sanomat

Kuolleet astuivat peliin: Twitter perui salamana päätöksensä

Twitter veti takaisin päätöksensä käyttäjätilien poistamisesta joukolla.

Twitter veti takaisin päätöksensä käyttäjätilien poistamisesta joukolla.

Julkaistu: 2.12. 15:18

Twitter muutti mieltään, koska jotkut käyttäjätilit ovat ihan kirjaimellisesti kuolleita.

Lyhytviestipalvelu Twitter suunnitteli sulkevansa joulukuussa käyttäjätilit, joihin ei ole koskettu vähintään puoleen vuoteen.

Twitter kuitenkin perui aikeensa nopeasti. Yhtiön uudemman twiitin perusteella huomiotta ilmeisesti jäi se tosiasia, että jotkut tilit ovat toimettomina haltijansa kuoleman takia.

– Olemme kuulleet teitä siitä, miten tämä vaikuttaisi menehtyneiden tileihin. Tämä oli meiltä huti. Emme poista mitään toimettomia tilejä ennen kuin olemme luoneet uuden tavan tehdä tileistä muistotilejä, Twitter toteaa.

Heti Twitterin alkuperäisen ilmoituksen jälkeen kysyttiin, mitä palvelu aikoo tehdä kuolleiden käyttäjien tileille, joiden poisto voisi aiheuttaa vakavaa vahinkoa omaisille. Silloin Twitter kommentoi miettivänsä keinoja niiden säilyttämiseen. Nyt herää kysymys, tuliko Twitter ajatelleeksi kuolleiden tilejä ensinkään, kunnes siitä erikseen kysyttiin.

Twitter oli kehottanut hiljaisten tilien käyttäjiä kirjautumaan palveluun ennen joulukuun 11:nnen päivän takarajaa, jotta tiliä ei poistettaisi. Tämä takaraja ei siis ole enää voimassa, muun muassa Bleeping Computer vahvistaa.

Twitterillä on kyllä olemassa käytäntö toimettomien tilien poistamiseksi, mutta yhtiön mukaan sitä ei ole otettu johdonmukaisesti käyttöön. Kun poistot lopulta aloitetaan, Twitter sanoo sen koskevan aluksi vain Euroopan unionissa asuvia käyttäjiä. Twitter haluaa näin varmistaa gdpr-tietosuoja-asetuksen noudattamisen.