Twitter sulkee käyttäjätilit, jotka ovat olleet toimettomina vähintään kuusi kuukautta - Digitoday - Ilta-Sanomat

Kaksi viikkoa aikaa – Twitter tekee suuren puhdistuksen

Twitter poistaa passiivisia käyttäjätilejä ensi kuussa.

Twitter poistaa passiivisia käyttäjätilejä ensi kuussa.

Julkaistu: 27.11. 12:39

Twitter sulkee käyttäjätilit, jotka ovat olleet toimettomina vähintään kuusi kuukautta.

Lyhytviestipalvelu Twitter sulkee pian joukoittain tilejä, The Verge kertoo. Twitter on lähettänyt sähköpostitse ilmoituksen käyttäjille, jotka ovat olleet täysin passiivisia vähintään kuusi kuukautta. Heidän tilinsä uhkaa sulkeutua 11. joulukuuta.

Asiasta Twitterissä kirjoittava BBC:n toimittaja Dave Lee arvioi, että kyseessä on ”todennäköisesti erittäin iso numero”.

Tilinsä voi säilyttää yksinkertaisesti kirjautumalla sisään ennen 11. joulukuuta ja seuraamalla ruudulla annettuja ohjeita. Tilillä ei tarvitse esimerkiksi julkaista twiittiä.

Twitterin mukaan tavoitteena on tehdä palvelussa välitetystä tiedosta luotettavampaa. Engadget-uutispalvelun mukaan tämä saattaa vaikeuttaa tilien kaappaamista esimerkiksi pornoa tai propagandan levitystä varten.

Poliittiseen propagandaan on käytetty myös automaattisia Twitter-tilejä, eli niin sanottuja botteja. Tällaisia tilejä Twitter jäädyttää jatkuvasti, mutta joskus tulilinjalle joutuu oikeita ihmisiä.

Automatisointia ei sinänsä ole kategorisesti kielletty, eli 11. joulukuuta koittavan poiston ei pitäisi koskea Twitterin sääntöjen puitteissa toimivia botteja, kunhan nämä tilit ovat olleet aktiivisia.

Poistojen myötä Twitteriin voi vapautua valtava määrä muiden havittelemia käyttäjänimiä. Siihen voi kuitenkin kulua kaikkinensa useampi kuukausi, sillä toimettomia tilejä ei poisteta yhdessä rysäyksessä.

Huolta herättää, miten poistot kohtelevat kuolleiden käyttäjien tilejä. Twitter sanoi miettivänsä keinoja kuolleiden käyttäjien säilyttämiseksi jonkinlaisina muistotileinä. Tällaiset tilit ovat tuttuja esimerkiksi Facebookista.