WhatsAppin perustaja: ”Facebookissa on kohtalokas virhe”

Facebookista lähteminen ei jätä näkyvää jälkeä ja WhatsAppin perustaja uskoo sen olevan tahallista.

WhatsApp päätyi Facebookille yrityskaupassa. WhatsAppin perustajiin kulunut Brian Acton ei ole ollut tyytyväinen Facebookin suuntaan.

20.11.2019 9:35

WhatsAppin perustajiin lukeutuva ja nyttemmin Facebook-kriitikkona tunnettu Brian Acton toivoo Facebookiin hautakiviä. Jotain sellaista, mistä näkisi jonkun lähteneen palvelusta.

Acton oli äskettäin Wired-lehden videoidussa tilaisuudessa haastateltavana ja kertoi, miksi hän vuonna 2018 päätyi julkaisemaan Twitterissä kuuluisan kehotuksensa lähteä Facebookista. Acton oli aiemmin myynyt WhatsAppin Facebookille miljardikaupassa.

– En ollut Facebookin ahkera käyttäjä muutenkaan, joten ajattelin että ehkä on aika poistaa itseni sieltä. Mutta sitten huomasin Facebookissa kohtalokkaan virheen, jonka uskon olevan tahallinen. Siellä ei ole hautakiviä. Joten et voi sanoa ”terve, ja kiitos kaloista”. Kun katoat, niin sinä katoat, Acton totesi.

Siksi Acton turvautui Twitteriin, mikä hänen mukaansa oli epäonnista. Twiitti sai paljon enemmän huomiota, kuin mitä Acton oli odottanut.

”Antaa palaa vaan”

Tällä kertaa Acton ei kehottanut ketään lähtemään Facebookista. Hänen mukaansa se on jokaisen oma valinta.

– Jos haluat olla Facebookissa ja saada mainoksia naamallesi, antaa palaa vaan, Acton asetteli.

Kommentti viittaa Facebookin ansaintamalliin, jossa käyttäjistä kerätään tietoa Facebookin todellisille asiakkaille eli mainostajille, jotta nämä voivat esittää kohdennettuja mainoksia.

Facebook on aikeissa salata käyttäjiensä viestiliikenteen entistä paremmin, mutta Yhdysvallat, Britannia ja Australia vaativat yhtiötä luopumaan suunnitelmastaan.

Nykyisin Brian Acton työstää WhatsAppin suoraa kilpailijaa nimeltä Signal. Hän uskoo, että salauksen toteuttaminen on poliittisen paineen vuoksi Facebookille vaikeaa, mutta ei mahdotonta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?