200 000 suomalaisen käyttämä sähköpostipalvelu lopettaa – tässä ovat käyttäjien vaihtoehdot

Palvelun käyttöä voi jatkaa maksullisena saksalaisyhtiön huomassa. Jos tätä ei tee, on postit pelastettava viimeistään tammikuun alussa.

18.11.2019 15:17

Monien suomalaisten käyttämä ilmainen suomi24.fi-sähköposti on tulossa tiensä päähän. Palvelua tarjoava Aller Median tytäryhtiö Suomi24 ilmoittaa lopettavansa palvelun nykymuodossaan 10.1.2020.

Käyttäjät voivat siirtää postilaatikkonsa saksalaiselle Mailbox.org-palveluntarjoajalle, mutta tällöin sähköpostin käytöstä tulee maksullista. Edullisimmillaan Mailbox.orgin käyttö maksaa euron kuukaudessa. Suomi24:stä siirtyvät käyttäjät saavat 3 ilmaiskuukautta.

Mikäli käyttäjä rekisteröityy uudelle alustalle, hänen vanhat sähköpostinsa siirtyvät uuteen laatikkoon. Osoitekirjat on kuitenkin siirrettävä erikseen.

Mikäli käyttäjä ei rekisteröi sähköpostiinsa tulevalla koodilla uutta mailbox.org-tiliä, kaikki sähköpostit katoavat tammikuun 10. päivänä. Niiden talteen lataaminen jää käyttäjän vastuulle.

Allerin alustajohtaja Teemu Puurusen mukaan muutoksen syy on Suomi24:n sähköpostialustan tekninen vanhentuminen. Hänen mukaansa palvelulla on 200 000 käyttäjää.

– Suomi24 haluaa keskittyä keskustelualustan kehittämiseen ja vapauttaa aikaa moderoinnille ja käyttäjätuelle. Sähköposti siirretään sähköpostiin erikoistuneelle, jo aiemmin teknisen alustan tarjonneelle kumppanille. Alustabisneksemme ydin on tuottaa ja kehittää Suomi24-keskustelualustaa ja Treffit24-palvelua, Puurunen kertoo sähköpostitse.

Suomi24:n tavoitteisiin kuuluu nyt palvelun keskustelupalvelun käyttäjämäärien lisääminen. Tätä tehdään parantamalla relevanttien keskustelujen löydettävyyttä sekä asiantuntijavetoisilla teemapäivillä.

Puurunen ei sopimussyistä kommentoi sitä, saako Suomi24 rahaa Mailbox.orgilta käyttäjiensä siirtämisestä näille.

Palveluntarjoajan lupauksen mukaan suomi24.fi-sähköpostiosoitteen käyttöä voi käyttää ”toistaiseksi”. Puurusen mukaan tälle ei ole määritelty tarkempaa aikaa.

Puurunen sanoo muutosilmoituksesta tulleen palautteen olevan ”monenlasta”.

– Moni on ymmärtänyt, miten kallista sähköpostipalvelun ylläpito on ja millaista erityisosaamista se vaatii. Moni on kiittänyt kuluneista vuosista, ja pitää muutosta järkevänä juuri keskustelun kehittämiseen vapautuvien resurssien vuoksi. Toki soraääniäkin on, mutta valtaosin palaute on koostunut tarkentavista kysymyksistä ja ohjeiden pyytämisestä.

Ilta-Sanomiin yhteydessä ollut lukija osoitti huolta siitä, mitä ihmisille tapahtuu niissä palveluissa, joihin on rekisteröidytty Suomi24-osoitteella.

– Se on kaikilla virallisilla tahoilla yhteystietona, sekä monia tilejä on rekisteröity sillä (Microsoft, Google, Facebook, OmaPosti, verkkokaupat, Wilma jne. jne). Puhumattakaan säilytettyjen tärkeiden viestien määrästä, niitä on monille kertynyt tuhansia, lukija kirjoittaa.

– Kaaos monelle käyttäjälle, ja tilanne näkyy myös kaikille palveluntarjoajille, joiden palveluihin on rekisteröity tili Suomi24-sähköpostilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?