Nainen vei iPhonen Apple Storeen korjattavaksi, työntekijää epäillään alastonkuvan varastamisesta - Digitoday - Ilta-Sanomat

Nainen jätti iPhoneen intiimikuvan ja vei puhelimen korjattavaksi – ei olisi pitänyt

Julkaistu: 18.11.2019 7:00

Apple Storen työntekijää epäillään intiimin valokuvan varastamisesta asiakkaan iPhonesta.

Apple on erottanut yhden Apple Store -kauppansa työntekijän Yhdysvalloissa sen jälkeen, kun liikkeessä vieraillut nainen huomasi hänen iPhonellaan lähetetyn puhelimessa olleen valokuvan vieraaseen numeroon.

Nainen kertoi tapauksesta Facebook-päivityksessään, jota The Washington Post lainasi. Asiakaspalvelija otti puhelimen vastaan näytön korjausta varten ja kertoman mukaan pyysi laitteen salasanaa kahdesti. Kotonaan nainen huomasi, että yksi hänen ”erittäin henkilökohtaisista” valokuvistaan oli lähetetty puhelinnumeroon, jonka työntekijä myöhemmin myönsi omakseen. Hän ei osannut selittää, miten kuva oli lähtenyt hänelle.

Naisen mukaan hän oli ottanut kuvan poikaystävälleen noin vuosi sitten ja sen löytämiseksi kuvagalleriaa oli pitänyt vierittää pitkään. Kuvassa oli mukana hänen sijaintitietonsa, joten työntekijä sai myös tietää naisen asuinpaikan.

– En voi sanoa, kuinka ällöttävältä minusta tuntui ja kuinka kauan itkin huomattuani tämän, nainen kirjoittaa Facebookissa.

Hän varoittaa, että sama työntekijä on saattanut tehdä saman tempun monille muillekin asiakkaille. Nainen ei myöskään tiedä, veikö työntekijä enemmänkin hänen kuviaan, mutta unohti poistaa vain yhden lähettämistään viesteistä.

Apple ilmoitti The Washington Postille, että kyseinen työntekijä ei ole enää yhtiön palveluksessa. Nainen aikoo jatkaa asiansa ajamista oikeusteitse.

Hurjasta menosta Apple Storeissa on kerrottu ennenkin. Yhdessä liikkeessä asiakkaita kohtaan osoitettiin järkyttävää välinpitämättömyyttä muun muassa käyttämällä heidän MacBook-tietokoneidensa kiintolevyjä skeittilautoina.