Huoli ohi – IL: Netflix toimii jatkossakin vanhassa Samsung-televisiossa - Digitoday - Ilta-Sanomat

Huoli ohi – IL: Netflix toimii jatkossakin vanhassa Samsung-televisiossa

Kuvituskuva
Julkaistu: 14.11.2019 13:26

Samsungin ilmoitus Netflixin pimenemisestä kuun vaihteessa ei koske Suomea, Iltalehti kirjoittaa.

Samsung vahvistaa Iltalehdelle, että Netflix-suoratoistopalvelun pimeneminen joulukuun alussa ei koske suomalaisia käyttäjiä. Samsung kertoi aiemmin Yhdysvaltain-tukisivuillaan, että jotkut sen vanhemmat televisiot lakkaavat tukemasta Netflixiä kuun vaihduttua.

– Netflixin ilmoitus päättää tuki vuosien 2011–2012 Samsungin Smart TV -laitteissa koskee ainoastaan Yhdysvaltojen ja Kanadan markkinoita. Päätös ei vaikuta suomalaisiin käyttäjiin, Samsung totesi Iltalehdelle.

Tilannetta hämmensi se, että Netflixillä on suomenkielinen tukisivu jonka perusteella palvelun voi olettaa lakkaavan toimimasta joissakin laitteissa joulukuun alussa. Sivun mukaan käyttäjät saattavat nähdä tämän suomenkielisen ilmoituksen:

Teknisistä rajoituksista johtuen Netflix ei ole enää käytettävissä tällä laitteella 1.12.2019 jälkeen, tarkista saatavilla olevat laitteet sivustolta netflix.com/compatibledevices.

Tämä ilmoitus ei siis uusimman tiedon perusteella koske ainakaan Samsungin televisioita. Aiemmin on kerrottu, että muun muassa jotkut Roku-laitteet eivät enää toimisi takarajan jälkeen, mutta ei ole täysin selvää koskeeko tämäkään Suomea. Laitteet ovat Suomessa kuitenkin harvinaisia.