Varo näitä emojeja – ne voidaan käsittää ihan väärin

Nainen tai mies polvillaan eteenpäin katsomassa. Tästä emojista on tulossa nopeasti pikkutuhman käyttäjäkunnan suosikki, kertoo Metro-lehti.

Jos emojien kaksoismerkityksistä ei ole tietoinen, voi se johtaa noloihin tilanteisiin.

11.11.2019 8:18

Emojeja, eli viestien elävöittämiseen tarkoitettuja pieniä kuvia, ilmestyy alati lisää. Mutta yksi niistä herättää erityistä huomiota. Emojeista kirjaa pitävä Emojipedia kuvailee sen näin: ”Henkilö molemmilla polvillaan. Voidaan käyttää kuvastamaan jotakuta rukoillessa tai henkilöä lepäämässä lattialla”.

Brittiläisen Metro-lehden mukaan moni on kuitenkin vetänyt emojista täysin toisenlaisen johtopäätöksen: Se kuvastaa henkilöä, joka valmistautuu antamaan suuseksiä miehelle. Jostain syystä emojin naisversion poninhäntäkampaus koetaan ylimääräiseksi ”todisteeksi” emojin tuhmasta luonteesta.

Emoji on jo yleisesti käytössä ja viimeksi se tavoitti Applen laitteet iOS 13.2:n myötä. Emojin ulkoasu kuitenkin vaihtelee. Esimerkiksi Facebookin ja Twitterin versiot emojista ovat varsin käyttökelpoisia myös sen kaksoismerkityksessä.

Googlen tapauksessa tilanne on toinen. Android 10:n mukana tullut emoji poikkeaa muista siinä, että henkilö on vain yhden polven varassa mikä muuttaa vaikutelmaa jonkin verran. Tosin Samsungilla on puhelimissaan oma versionsa emojista, jossa henkilö on jälleen molemmilla polvillaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Sama emoji voi näyttää hyvin erilaiselta eri laitteilla.

Samantyyppistä merkitystä on tarjottu myös edestäpäin kuvatulle kumartumisemojille.

Kyseessä ei ole ainoa seksuaalisen merkityksen saanut emoji. Aftonbladet tietää kertoa, että Japanin lippu ei ole enää ainoa signaali kuukautisista. Nyt asian voi viestittää myös veripisaralla.

Puusta roikkuva laiskiainen on puolestaan halaustarpeen tai läheisyydenkipeyden tunnus.

Kaksoismerkityksen on toki saanut moni muukin emoji aikaisemmin. Munakoison tai persikan merkitys on ollut jo vuosien ajan kaksinainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?