Youtuben kotisivu muuttui selaimessa ja tabletissa, myös uusia nappeja - Digitoday - Ilta-Sanomat

Youtubeen tuli ”punainen nappi”

Youtuben mobiiliversioon tulee muutoksia.

Julkaistu: 11.11.2019 7:00

Youtuben käyttöliittymään tehtiin selviä muutoksia. Joko sinä näet ne?

Googlen omistama videopalvelu Youtube sanoi tehneensä muutoksia kotisivuunsa selaimella ja tabletilla käytettäessä.

Virallisten Twitter-viestien mukaan videoiden esikatselukuvat ovat entistä isompia, ja videoiden otsikot ovat pidempiä. Se vähentää otsikoiden katkeilua ja siten epätietoisuutta videon sisällöstä. Samalla Youtube teki tarkempia lyhyistä esikatseluvideoista, jotka voi nähdä viemällä hiiren osoittimen videon kuvan päälle.

Uudistuksista kertoo muun muassa Mashable. Videoiden oheen liitettiin kanavan kuvake, jotta käyttäjän on helpompi nähdä, kuka on videon julkaisija.

Youtubeen tuli samalla myös uusia toimintoja. Videoiden yhteyteen on lisätty nappi, jonka nimi on englanniksi Don't recommend this channel, eli älä suosittele tätä kanavaa. Käyttäjän on siis nyt mahdollista klikata koko kanava pois suosituksista yhden videon kautta.

Videoiden soittolistaa voi nyt myös muokata lennossa, vaikka käyttäjä katsoisi parhaillaan videota.

Muutosten vaikutuksesta kotisivulla esitettävien videoiden määrään on ristiriitaista tietoa. Youtube sanoo Twitterissä, että videoita on ihan yhtä paljon kuin ennenkin sivua alaspäin vieritettäessä, mutta videoita voi olla vähemmän riviä kohden.

The Verge sanoo kuitenkin Youtuben vahvistaneen sille, että käyttäjät näkevät kotisivulla entistä vähemmän videoita. Kenties tällä tarkoitetaan kerrallaan ruudulle mahtuvien videoiden määrää.

IS Digitoday ei vielä nähnyt Youtubessa muutoksia selaimella käytettäessä. Muutosten pitäisi kuitenkin näkyä kaikilla käyttäjillä pian. Kuten tavallista käyttöliittymien muutosten yhteydessä, eivät kaikki varmasti Youtubenkaan uudistuksista.

– Se on hirveä. Kuin heittäisi ämpärillisen kylmiä, haisevia kaloja naamaani, sanoo nimimerkki Diverscope Twitterissä.