Nokia putoamassa pois Telecom Italian 5g-sopimuksesta

Julkaistu:

600 miljoonan euron urakka olisi valumassa Huaweille ja Ericssonille.
Uutistoimisto Bloombergin lähteiden mukaan Telecom Italia on jättämässä Nokian ulos tulevasta 5g-verkkopäivityksestään. Lähteiden mukaan yhtiö tekisi sopimukset sen sijaan pelkästään Ericssonin ja Huawein kanssa.

Italian suurimman teleoperaattorin johto kertoi lähteiden mukaan äskettäin Nokialle kantavansa huolta siitä, että suomalaisyhtiö olisi jäämässä jälkeen kilpailijoistaan 5g-tekniikan kehityksessä.

Telecom Italia etsii tällä hetkellä yhteistyökumppaneita mahdollisesti 600 miljoonan euron arvoiseen kolmivuotiseen urakkaan ja saattaa päättää projektin saajista lähteiden mukaan jo tässä kuussa

Telecom Italian edustaja ei kommentoinut asiaa Bloombergille. Nokian edustaja ei suostunut kommentoimaan neuvotteluita, mutta hänen mukaansa yhtiön 5g-liiketoiminta jatkuu edelleen vahvana. Tällä hetkellä Nokia vastaa noin 30 prosentista Telecom Italian verkkolaitteista työllistää maassa noin 1400 työntekijää.

Mikäli Nokia menettäisi kyseisen sopimuksen, saattaa sen symbolinen arvo olla sen taloudellisia vaikutuksia suurempi. Telecom Italia -sopimus olisi joka tapauksessa vain pieni menetys suhteutettuna Nokian yhteensä 11,3 miljardin euron verkkolaite- ja palvelumyynnistä vuonna 2018.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt