Netflix lakkaa toimimasta joissakin Samsungin vanhemmissa televisioissa joulukuun alussa - Digitoday - Ilta-Sanomat

Huonoja uutisia Samsungin telkkarin omistajille: Netflixin katselu vaarassa

Netflix lakkaa toimimasta joissakin vanhemmissa Samsungin televisioissa kuun vaihteessa, BGR raportoi.

Netflixin hittisarja Stranger Things.

6.11.2019 9:58

Suomessakin hyvin suosittu videoiden suoratoistopalvelu Netflix lakkaa toimimasta joissakin Samsungin televisioissa 1. joulukuuta. Asiasta kertova BGR viittaa Samsungin viralliseen ilmoitukseen, jonka mukaan syynä ovat tekniset syyt. Niitä ei täsmennetä sen enempää.

– Teknisistä rajoituksista johtuen, Netflixiä ei enää tueta joissakin laitteissa 1. joulukuuta 2019 lukien. Tämä muutos koskee joitakin vanhempia Samsungin älytelevisioita. Tulevaisuudessa Netflixiä voi katsoa monella muulla televisioon kytkeytyvällä laitteella, Samsung toteaa.

Ainakaan toistaiseksi ei ole kerrottu, mitä televisiomalleja lopetus koskee. Omistaja saattaa siis joutua tarkistamaan asian itse joulukuun koittaessa. Mikäli Netflix ei enää toimi, käyttäjä tarvitsee jonkun toisen laitteen, kuten Chromecastin tai Playstation 4:n, käyttääkseen palvelua vanhalla televisiollaan.

Samsungin Yhdysvaltain tukisivuilla julkaistu ilmoitus ei avautunut herättäen kysymyksen, sisälsikö se väärää tietoa. Cnet sai kuitenkin Netflixiltä vahvistuksen, että muutos on tosiasia. Netflixin mukaan muutos tosin astuu voimaan 2. joulukuuta ja koskee "pientä määrää vanhempia laitteita".

Netflixin lausunnossa ei täsmennetty, koskeeko se vain Samsungia. Palvelu sanoi kuitenkin lähettäneensä asiasta tiedon kaikille asiakkaille, joita se koskee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?