Windows 10:n salasanakyselyn voi kytkeä pois päältä - Digitoday - Ilta-Sanomat

Windows 10:n saa käynnistymään nopeammin – mutta keinon käyttäjä ottaa riskin

Kuvituskuva
Julkaistu: 4.11. 7:00

Windows 10:een salasanalla kirjautumisen voi kytkeä pois päältä. On kokonaan eri asia, onko se hyvä idea.

On suorastaan rutiini näpytellä salasanansa Windows 10:n kirjautumisruutuun tietokonetta käynnistäessä. Helposti ei tule ajatelleeksi, että niin ei tarvitse olla. Salasanakyselyn voi estää Windowsin asetuksista, PCWorld muistuttaa.

Voi olla tilanteita, joissa salasanasta on enemmän haittaa kuin hyötyä. Jos sinulla on esimerkiksi pöytäkone, asut yksin ja kenelläkään muulla ei ole koneeseen valvomatonta pääsyä, voi salasanan poiskytkentä houkuttaa.

Jos olet asiastasi varma, klikkaa Windowsin vasemman alakulman suurennuslasia ja kirjoita avautuvaan hakuruutuun Netplwiz. Klikkaa samannimistä hakutulosta, ja pääset käyttäjätilien hallintaan.

Kuvituskuva

Heti ensimmäisenä näkyy valinta nimeltä Tietokoneen käyttäminen vaatii käyttäjänimen ja salasanan. Tarkista, että sen alla olevasta laatikosta on valittu oikea käyttäjä, ja klikkaa ruksi pois valinnasta. Lopuksi paina alhaalta Käytä. Tässä vaiheessa Microsoft kysyy sinulta salasanasi kahdesti, jonka jälkeen voit painaa OK.

Seuraavalla käynnistyskerralla Windowsin ei enää pitäisi kysyä salasanaa. Paitsi jos kirjoitit salasanan kaksi kertaa samalla tavalla väärin edellisessä ikkunassa. Ikkuna ei nimittäin varmista, onko salasana oikea vai väärä, kunhan se on kirjoitettu kaksi kertaa samalla tavalla.

Salasanan kytkemistä pois ei kuitenkaan voi varsinaisesti suositella ja jokaisen kannattaa harkita kahdesti ennen niin tekemistä.

Windows 10:tä voi nopeuttaa muillakin tavoilla. Oletko esimerkiksi pitkään aikaan tarkistanut, mitä kaikkia turhia ohjelmia Windows käynnistää avautuessaan?

Lisää aiheesta