DNA sulkee antenni-tv-verkkonsa – maksukanavat siirtyvät toiseen verkkoon

DNA sulkee antennitelevisioverkkonsa ensi vuonna, mutta vakuuttaa ettei asiakkaiden tarvitse tehdä mitään.

DNA:n vhf-verkossa lähetetyt maksukanavat lähetetään vuoden vaihteen jälkeen uhf-verkossa.

28.10.2019 12:43

DNA kertoi maanantaina sulkevansa vhf-taajuuksia käyttävän antenniverkkonsa vuoden 2020 aikana – viimeistään heinäkuuhun mennessä. Syynä on maksavien asiakkaiden puute.

– Tavoitteenamme oli tuoda kilpailua Suomen antennitelevisiomarkkinaan, joka on perinteisesti ollut yhden toimijan hallussa. Halusimme haastaa monopolin sekä hinnalla että laadulla. Onnistuimmekin laajentamaan ja parantamaan antennikotien kanavatarjontaa merkittävästi, ja siirsimme antenni-tv-jakelun teräväpiirtoaikaan, mutta liiketoiminnan kannalta elintärkeät verkkokapasiteetin asiakkaat jäivät valitettavasti puuttumaan, sanoo DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen tiedotteessa.

Väisänen arvioi kysyttäessä, että muutoksen piirissä on minimissään kymmeniä tuhansia ihmisiä. Tarkkaa lukemaa DNA ei osaa sanoa, koska katoilla olevien vhf-antennien määrää ei tiedetä.

DNA luopuu myös antenniverkon verkkotoimiluvistaan ja keskittyy kaapeli- ja laajakaistajakeluun. DNA jatkaa tv-palvelujen tarjoamista antennikoteihin laajakaistan välityksellä. Vhf-verkossa nyt jaettavat maksukanavat siirtyvät uhf-verkkoon vuoden vaihteessa DNA:n ja Digitan välisen antenniverkon maksu-tv-toimintaa koskevan kaupan myötä.

Muutoksen ei pitäisi edellyttää mitään toimenpiteitä asiakkailta, koska DNA:n mukaan kodeissa on jo joka tapauksessa myös uhf-antenni. Käytännössä kuluttaja vastaanottaa kanavat jatkossa toisesta antenniverkosta. Väisäsen mukaan kenenkään ei tarvitse pelätä television pimenemistä verkon sulkeutuessa.

Ylen teräväpiirtokanavien jakelu DNA:n vhf-verkossa jatkuu toistaiseksi, ja jakelun jatkosta kerrotaan erikseen. Vapaasti vastaanotettavien MTV3 HD- ja TV5 HD -kanavien jakelu vhf-verkossa päättyy vuodenvaihteessa.

DNA ei kommentoi antenniverkon tv-palveluiden hinnoittelua muutoksen jälkeen, sillä siitä vastaa Digita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?