Nyt se toimii! Näin vaimennat Chrome-selaimesta vaikeasti löydettävän kiusan

Chrome-selaimen saa pysäyttämään videot ja musiikin yhdellä napilla.

27.10.2019 7:00

Google esitteli taannoin Chrome-selaimeen napin, jolla voi pysäyttää välilehdillä toistettavat videot ja musiikin. Ongelma oli, että toiminto oli saatavilla vain Chromen testiversiossa, eikä se toiminut edes siinä.

Nyt toimintoa on hiottu rutkasti ja se löytyy Chromen yleisesti saatavilla olevasta versiosta. Mikä tärkeintä, IS Digitodayn suppean testin perusteella nappi todella toimii nyt. Käytännössä se tarkoittaa, että enää ei tarvitse arvailla mistä yllättävä älämöly kuuluu, kun kaikki äänilähteet voi tarkistaa heti yhden napin takaa.

Nappi ei edelleenkään näy selaimessa oletuksena, vaan toiminto on kytkettävä päälle Chromen kokeellisista asetuksista. Niiden näpräämistä ei ole tapana suositella tavallisille käyttäjille, joten yksi vaihtoehto on yksinkertaisesti odottaa että nappi tulee osaksi Chromen perusasetuksia.

Näitä ohjeita seuraamalla et voi kuitenkaan mennä pahasti metsään. Kirjoita kokeellisten asetusten valikon hakukenttään global media controls, ja kytke esiin tuleva valinta muotoon Enabled. Älä koske mihinkään muihin asetuksiin, ja käynnistä selain uudestaan.

Nyt jos laitat vaikka Youtube-videon pyörimään, selaimen oikeassa yläkulmassa pitäisi näkyä nuotilla koristettu painike jonka alta videon voi keskeyttää. Videota voi myös kelata eteen- tai taaksepäin viisi sekuntia kerrallaan.

 

  • Lue myös: Chrome teki tepposet monille – yksi lisäosa pelastaa

Nappi osaa myös käsitellä useampia medialähteitä yhtä aikaa. Esimerkiksi Twitch-palvelussa suoratoistettu pelilähetys näkyi napin alla omana laatikkonaan Youtubessa toistettavan videon alapuolella. Kummankin medialähteen keskeyttäminen ja jatkaminen toimi oikein ehkä ihan pieniä häiriöitä lukuunottamatta.

Testimme oli joka tapauksessa suppea. Ja koska kyseessä kuitenkin on yhä kokeellinen asetus, ei se välttämättä toimi aina oikein ja sen kytkeminen päälle voi teoriassa aiheuttaa joitakin ongelmia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?