Suora lähetys kello 17: Mark Zuckerberg Yhdysvaltain kongressin grillattavana

rac

Julkaistu:

Facebookin toimitusjohtaja ja perustaja vastaa finanssipalvelualaa valvovan valiokunnan kysymyksiin.
Zuckerberg vastannee kysymyksiin Facebookin ajamasta libra-kryptovaluuttahankkeesta, joka on herättänyt huomattavaa kritiikkiä sen julkistuksesta alkaen. Viime viikolla neljäsosa libran kannattajista, kuten Visa, Mastercard ja Paypal vetäytyivät hankkeesta.

Libran tarkoitus on tarjota Facebookin käyttäjille tapa lähettää ja vastaanottaa rahaa Facebookin viestipalveluiden kautta. Projekti on herättänyt huolta erityisesti rahanpesun mahdollisuuden ja sääntelyn vaikeuden takia. Esimerkiksi Ranska ja Saksa ovat päättäneet estää tulevan virtuaalivaluutan käytön.

Suuri ongelma on Facebook itse, joka on toistuvasti syyllistynyt käyttäjiensä yksityisyyden loukkaamiseen. Tämän vuoksi moni ei usko sen kykyyn tai haluun varmistaa libran turvallisuutta.

Kysymysten aihe ei ole rajattu ja Zuckerberg saattaakin joutua grillattavaksi Facebookin yksityisyys- ja tietosuojaskandaaleista. Facebookin markkina-asema ja sen mahdollinen väärinkäyttö on myös herättänyt huolta sekä republikaaneissa että demokraateissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt