Ilmainen Gmail on muuttunut jo monella maksulliseksi – Google varoittaa muistitilan rajoituksesta

Julkaistu:

Google
Aiemmin ilmaisista Googlen palveluista voi joutua pian maksamaan, varsinkin jos on käyttänyt paljon ilmaista muistitilaa.
Google on kerännyt yli miljardi käyttäjää sekä Gmail-, Drive- että Photos-palveluihinsa. Yhtiö on koukuttanut kävijöitä esimerkiksi ilmaisella 15 gigatavun muistitilalla, joka riittää esimerkiksi noin 5000 valokuvan tallentamiseen.

Google avasi Gmail-sähköpostipalvelunsa vuonna 2004, ja monilla Googlen palvelujen käyttäjillä 15 gigatavun ilmainen muistitila alkaa tulla täyteen, kertoo uutistoimisto Bloomberg. Useat ovat tajunneet asian vasta Gmailin ilmoittaessa, ettei palvelu pian enää ota vastaan lisää saapuvia sähköposteja, ellei käyttäjä vapauta muistitilaa tai osta sitä lisää.

Oman Googlen palveluissa käyttämänsä muistin määrän voi tarkistaa Google One-palvelun verkkosivuilta.

Tallennustilan kasvattaminen sataan gigatavuun maksaa noin 1,99 euroa. Useat ovatkin jo taipuneet maksamaan laskun, sillä sähköpostiosoitteen ja tilin vaihtaminen lisämuistin hankkimiseksi voi olla käytännössä mahdotonta. Vuosia käytössä ollut sähköposti saattaa olla laajalle jaettu ja tärkeä yhteydenpitokanava. Lisäksi useat verkkopalvelut käyttävät niitä käyttäjätunnuksina, joten uusi osoite aiheuttaisi vaivalloisen vaihtourakan. Myös tuhansien kuvien tai muiden tiedostojen siirtäminen toiseen paikkaan voi olla hankalaa.

Jos edes kymmenesosa Gmailin tilaajista suostuu kuukausittain maksamaan noin parin dollarin tai euron verran palvelun käytöstä, tietäisi se Googlelle noin parin miljardin euron lisäansioita, uutistoimisto laskee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt