Kyllästyttääkö Chrome? Selainta voi piristää pienellä säädöllä

Julkaistu:

Digivinkit
Chrome 77:ssä on piilotettuna toiminto väriteemojen ja taustakuvien käyttöönottoon. Näillä ohjeilla kaivat ne esiin.
Google toi Chrome-selaimensa viimeisimpään versioon mahdollisuuden säätää sen värejä ja teemaa. Jos et ole sitä huomannut, älä syyttele itseäsi. Google nimittäin piilotti toiminnot toistaiseksi selaimen vähemmän tunnettuun kokeellisten asetusten valikkoon. Asiasta kertoo How-To Geek -verkkopalvelu.

Löydät valikon painamalla Chrome-selaimessa tätä linkkiä. Koska nämä ovat kokeellisia asetuksia, niiden näpräämistä ei voi varsinaisesti suositella kokemattomille käyttäjille. Jos kuitenkin noudatat näitä ohjeita, et ainakaan vahingossa koske vääriin namiskoihin.

Kirjoita tämän asetusvalikon hakukenttään ntp, niin halutut optiot tulevat paremmin esille. Niiden nimet ovat Chrome Colors Menu ja NTP customization menu version 2. Valitse Enabled kummankin kohdalla niiden oikean reunan valikosta. Tämän jälkeen käynnistä selain uudestaan muutosten astumiseksi voimaan.

Kun nyt avaat uuden välilehden osoitepalkin yläpuolella olevasta +-napista, paina ruudun oikeassa alakulmassa olevaa Muokkaa-nappia. Sen alta löytyvät valinnat taustakuvan ja väriteeman valintaan.
Taustakuvan voi poimia Googlen ehdottamista, tai sitten omasta valikoimastaan ja se esitetään vain uudella selainvälilehdellä. Tämä valinta on itse asiassa käytettävissä jo ihan perus-Chromessa ilman virityksiä, mutta hieman eri käyttöliittymällä.

Väriteema sen sijaan on uusi asia. Se vaihtaa käyttöliittymän värejä ja on siten enemmän näkyvä muutos. Värejä ei tosin voi muokata täysin vapaasti, vaan tarjolla on päälle 20 esivalittua yhdistelmää.

Tässä muokkausvalikossa voi myös vaihtaa uusilla välilehdillä näytettävien sivusuositusten esitystapaa kohdassa Pikanäppäimet. Oletuksena ne perustuvat usein vierailtuihin sivustoihin, mutta tässä valikossa voit muuttaa niitä myös itse tai piilottaa ne kokonaan.

Toki Chromea on voinut jo ennestään ehostaa sen kaupasta ladattavilla teemoilla. Uudet valinnat antavat käyttäjälle kuitenkin enemmän valtaa selaimen ulkoasusta. On luultavaa, että Google tuo samat valinnat pian yleisesti saataville Chromen tulevissa versioissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt