Toimii Suomessakin: Googlen pelipalvelu sai julkaisupäivän

Julkaistu:

Google
Stadian julkaisupäivä oli vain yksi uutinen Googlen tilaisuudessa, jossa tuotteita puskettiin julki olan takaa.
Google kertoi tiistaina uutisia Stadia-pelipalvelustaan, jossa kotikäyttäjä pelaa etänä palvelimilla pyöriviä pelejä kuin perinteisellä pelikonsolilla tai tietokoneella konsanaan. Kuukausimaksullinen palvelu käynnistyy Suomessa ensimmäisten maiden joukossa.
Palvelun tiedettiin ilmestyvän marraskuussa. TechCrunchin mukaan Google kertoi Made by Google -tilaisuudessaan New Yorkissa tarkan päivän, joka on tiistai 19. marraskuuta.

Googlen tilaisuutta hallitsivat kuitenkin uudet härpäkkeet, joita yhtiö julkisti roppakaupalla. Wired-lehden mukaan Google paljasti esimerkiksi Pixel 4 -älypuhelimen ja sen isomman XL-version. Cnetin koosteen mukaan puhelimessa on muun muassa tutkaan perustuva eleohjaus.

Google kertoi myös entistä halvemmasta ja uudelleen suunnitellusta Chromebook-kannettavasta nimeltä Pixelbook Go. 13,3 tuuman näytöllä varustettu laite on entistä kevyempi ja latautuu nopeammin.

Google Home Mini -älykaiutin saa antaa sijaa Nest Minille, joka sisältää kodin sisäpuhelinjärjestelmän ja ilmaiset wifi-puhelut. Google Wifi -reitittimen seuraaja on puolestaan Nest Wifi, joka tarjoaa enemmän toimintoja luvaten myös helppoa asennusta.

Orastavasti vilautettiin uusia Pixel Buds -kuulokkeita, jotka ovat entistä pienemmät ja osaavat mukauttaa ääntä.

Google esitteli myös uutta softaa. Yhtiö on kehittänyt nauhurisovelluksen, joka osaa tehdä reaaliaikaisia ja haettavia puhtaaksikirjoituksia puhelimen nauhoituksista ja Cnetin mukaan jopa videoista. Google ei tosin blogissaan puhunut videoista mitään. Sovellus on osa Pixel 4 -puhelinta.
Google myös selvitti hankkeitaan uusiutuvan energian parissa, joskin äskettäinen paljastus ilmastoskeptikkojen tukemisesta varjosti tätä tilaisuuden tuokiota.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt