FT: Huawei-pakotteet tuomassa Nokialle ja Ericssonille jättipotin USA:ssa

Julkaistu:

Nokia ja Huawei
Yhdysvallat harkitsee tukitoimia Huawein kilpailijoille.
Yhdysvallat selvittää keinoja kanavoida tukirahoitusta kiinalaisen verkkolaitevalmistaja Huawein kilpailijoille eli käytännössä Nokialle ja Ericssonille, kertoo talouslehti Financial Times (FT, maksumuurin takana).

Lehden saamien tietojen mukaan amerikkalaisviranomaiset ovat ehdottaneet Nokian ja Ericssonin luotottamista, jotta nämä pystyisivät tarjoamaan asiakkailleen yhtä edullisia rahoitusehtoja kuin Huawei.

Huawei on maailman suurin verkkolaitevalmistaja. Yhdysvallan hallinnon mukaan se muodostaa turvallisuusriskin sekä Yhdysvalloille että sen liittolaisille.

– Luovuimme etuasemasta telelaitevalmistuksessa vuosikymmeniä sitten ja tajuamme nyt, että se ei ehkä ollut paras valinta kansallisen turvallisuuden kannalta, eräs nimettömänä pysyttelevä hallinnon edustaja sanoo.

Asia on ajankohtainen, sillä presidentti Donald Trumpin hallinto tutkii parhaillaan keinoja lisätä amerikkalaisyhtiöiden 5g-investointeja.

Yhdysvaltain kauppaministeriö asetti toukokuussa Huawein mustalle listalleen, mikä estää amerikkalaisyrityksiä käymästä kauppaa kiinalaisyhtiön kanssa ilman erityslupaa.

Kiellolle annettiin kolmen kuukauden jatkoaika, joka umpeutui elokuussa. Juuri ennen umpeutumista myönnettiin toinen, marraskuulle ulottuva kolmen kuukauden jatkoaika.

Markkinatutkimusyhtiö Dell’Oron mukaan Huawein markkinaosuus maailman telelaitemyynnistä on 28 prosenttia. Nokia ja Ericsson ovat seuraavaksi suurimmat yhtiöt.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt