Akku tyhjä eikä oikeaa laturia mukana? Tämä konsti voi pelastaa matkan

Julkaistu:

Digivinkit
Jos puhelimen laturi jäi kotiin tai se ei sovi paikalliseen sähköverkkoon, voi BBC:n vinkistä olla matkan pelastajaksi.
Akun loppuminen matkapuhelimesta voi olla musertava isku lomamielelle. Ei enää uusia kuvamuistoja, Instagram-päivityksiä tai puhelimen yleisesti tuomaa turvallisuuden tunnetta.

Laturin jääminen kotiin tai sen sopimattomuus paikallisiin pistokkeisiin voi siis säikäyttää toden teolla. Hätä ei kuitenkaan välttämättä ole tämän näköinen, Britannian yleisradioyhtiö BBC rauhoittelee vinkissään.

Laturia tai sovitinta voi toki metsästää paikallisista liikkeistä, mutta vähemmällä vaivalla ja rahalla selviää käyttämällä yksinkertaisesti usb-kaapelia, kunhan sellainen mahtui matkalaukkuun. Hotellihuoneen television takaa tai sivusta saattaa nimittäin hyvinkin löytyä usb-portti, josta puhelinta voi ladata kuin tietokoneesta konsanaan. Hitaammin kuin varsinaisella laturilla, mutta kuitenkin.

 

Älä kuitenkaan pidä satavarmana, että television takaa usb-portti löytyy. Matkakohteesta riippuen televisiot saattavat olla paikoin vanhempaa sorttia. Portti ei myöskään välttämättä ole ihan helposti löydettävissä, joten älä lannistu jos sellaista ei näy ensivilkaisulla.

Muista myös, että television täytyy todennäköisesti olla päällä latauksen onnistumiseksi. Latailu yöaikaan voi siis olla konstikasta, jos olet herkkäuninen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt