Amazonilta kova julkistus – musiikin ystävien kannattaa olla hereillä

Julkaistu:

Suoratoistomusiikki
Amazon tarjoaa musiikkipalvelunsa käyttäjille uutta tilausvaihtoehtoa, jossa paino on äänenlaadussa.
Yhdysvaltalainen verkkojätti Amazon.com laajentaa Suomessakin tarjottavaa musiikin suoratoistopalveluaan uudella vaihtoehdolla, jonka nimi on Amazon Music HD. Asiasta kertoo muun muassa The Verge. Tilaus maksaa 14,99 dollaria kuukaudessa, kun lähinnä tätä vastaava Tidalin palvelu maksaa 19,99 dollaria kuukaudessa.

Rahaa vastaan saa häviöttömällä flac-tiedostopakkauksella toimitettavaa musiikkia kahdella eri laadulla. Yli 50 miljoonaa kappaletta on kuunneltavissa korkealla laadulla, mikä tarkoittaa cd-laatua 16 bitillä ja 44,1 kilohertsillä. Lisäksi on tarjolla 1–10 miljoonaa kappaletta ultralaadulla, mikä tarkoittaa 24 bittiä ja 44,1–192 kilohertsiä.

The Vergen mukaan häviötön äänenpakkaus on osa Amazonin pyrkimyksiä tunkeutua musiikin massamarkkinoille.

Toisaalta parhaasta äänenlaadusta kiinnostuneet asiakkaat eivät yleensä ole niinkään peruskäyttäjiä, vaan muita enemmän äänentoistoonsa panostaneita hifistejä.

Suurin osa musiikista kuunnellaan nykyään puhelimilla ja muilla mobiililaitteilla. Jo niissä käytettävät heikkolaatuiset kuulokkeet tekevät monessa tapauksessa tyhjäksi tiedoston paremman äänenlaadun.

Samaan aikaan markkinoille on kuitenkin alkanut tulla yhtä enemmän laadukkaita matkakäyttöön tarkoitettuja kuulokkeita.
Myös ihmisissä on eroja. Toisten on helpompi kuulla eroja äänenlaadussa kuin toisten. Nähtäväksi jää, onko Amazonin uutuus käytännössä enemmän mainostemppu kuin todellinen parannus musiikin kuunteluun.

Suoratoistomusiikin hallitseva peluri Spotify ei ainakaan tarjoa vastaavaa äänenlaatua.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt